Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Επιτραπέζια για μικρά παιδάκια (2+)

Λατρεύω τα επιτραπέζια.
Από πολύ μικρή, η μητέρα μου μας έπαιρνε πολλά και παίζαμε οικογενειακώς. Θυμάμαι κάτι χειμωνιάτικα απογεύματα με διακοπή ρεύματος να καθόμαστε στο μεγάλο τραπέζι της κουζίνας γύρω απο την λάμπα γκαζιού και να παίζουμε μονόπολη, γκρινιάρη, ντάμα κ.α.
Σαν φοιτήτρια, μαζευόμασταν στα σπίτια και κάναμε βραδιές με επιτραπέζια και πίστα! Ακόμα και στα κενά ανάμεσα στα μαθήματα παίζαμε στο κυλικείο (έτσι γνώρισα και τον άντρα μου.. :) ) !!
Όπως είναι φυσικό η παράδοση συνεχίζεται και στο δικό μας σπίτι πλέον.
Επιτραπέζια κάθε ηλικίας και για όλα τα γούστα. Η αλήθεια ειναι πως τα τελευταία χρόνια με τον μικρό τα είχαμε λίγο αφήσει. Όμως από την στιγμή που ο Γιώργος μας πάτησε τα 2 και μπορούσε πια να παίξει  έχουμε ξεκινήσει και πάλι!!
Φυσικά σε αυτή την ηλικία δεν μπορεί να παίξει όλα τα παιχνίδια. Κάποια τα έχουμε προσαρμόσει στην ηλικία του (πχ στην παντομίμα παίζουμε τις εύκολες και απλές λέξεις πχ σκυλάκι), σε κάποια συμβάλει με τον τρόπο του (πχ ρίχνει τα ζάρια στο τάβλι), αλλά έχουμε πάρει και κάμποσα που είναι για μικρές ηλικίες.
Μερικά από αυτά είναι:
 "Tα πρώτα μου 4 παιχνίδια"
Αποτελείται από 4 παιχνίδια με απλούς κανόνες και διαφορετικής δυσκολίας. Μας αρέσει πάρα πολύ!

 Αυτός ο γλυκός δράκος αρχικά ειναι μέσα στο κάστρο του. Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο κάθε παίκτης με τη σειρά του να βάλει και από μια σημαιούλα χωρίς να "ξυπνήσουμε" τον δράκο.
 Σε αυτό το παιχνιδι (η εικόνα δεν ειναι καλή το ξέρω) τραβάμε ο κάθε ένας με τη σειρά του από ένα κλαδάκι. Όσες μελισσούλες πέσουν κάτω τις παίρνει ο συγκεκριμένος παίκτης. Στο τέλος μετράμε για να δούμε ποιος κέρδισε.
Είναι φανταστικό παιχνίδι, όμως το μειονέκτημά του είναι ότι η προετοιμασία του παίρνει αρκετή ώρα.


 Αυτό αν και δεν ειναι επιτραπέζιο για πολλούς παίκτες ομολογώ πως μου αρέσει να καθόμαστε με τα παιδιά και να κτίζουμε διαφορετικά κάθε φορά.
 Ο ελεφαντούλης έχει πολύ γέλιο. Μέσα απο τη μακρυά του προβοσκίδα βγαίνουν πεταλούδες και οι παίκτες πρέπει να πιάσουν όσες περισσότερες μπορούν με το διχτάκι τους.
 Τα σαλιγκαράκια είναι από τα πρώτα επιτραπέζια που πήραμε για την κόρη μου όταν ήταν μικρή. Πολύ εύκολο να το καταλάβουν τα παιδιά αφού βασίζεται στα χρώματα για τις κινήσεις.
Έχουμε πολλά παιχνίδια με ψαρέματα (ψαράκια, πασχαλίτσες κλπ). Είναι ένα παιχνίδι που αρέσει πάντα στα παιδιά.

Αυτά είναι που έχουμε εμείς μέχρι τώρα. Υπάρχουν και άλλα φανταστικά επιτραπέζια για αυτές τις ηλικίες. Μια βόλτα στα μαγαζιά και θα ξετρελαθείτε!

Μπορείτε να δείτε και τις προτάσεις μας για παιδάκια 5+ και παιδάκια 7+.

2 σχόλια:

  1. Υπέροχες ιδέες, τα έχω δει και εγω τα παιχνίδια αυτά σε συγκεκριμένο κατάστημα , αλλά κρατιέμαι να τα αγοράσω για λίγο πιο μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν τόοοοοοσα καταπληκτικά επιτραπέζια παιχνίδια για όλες τις ηλικίες... θα ξετρελαθείς....
      και το φοβερότερο από όλα είναι η φαντασία των θησαυρών μας που βρίσκουν χίλιους δύο διαφορετικούς τρόπους για να παίξουν το κάθε παιχνίδι!!!! :)

      Διαγραφή