Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Προτάσεις βιβλίων για παιδάκια 4+ από το βιβλιοπωλείο Δεντρόσπιτο

Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο Δεντρόσπιτο και η γλυκιά Ειρήνη, μας προτείνει βιβλία για παιδάκια από 4 ετών.


"Οι Σταχτοπούτες του κόσμου"
Χριστίνα Μανιά,
εκδόσεις Mamaya.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη γνωρίζει ότι το γοβάκι των παραμυθιών ανήκει σε μια και μοναδικά ηρωίδα: τη Σταχτοπούτα. Αυτό όμως που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι δεν υπάρχει μόνο μία και μόνο Σταχτοπούτα, αλλά πολλές. Μάλιστα δεν είναι καν όλες τους γυναίκες, αφού υπάρχει και ένας....Σταχτοπούτος. Ελάτε λοιπόν να τις γνωρίσουμε από την Κίνα μέχρι τα Ιμαλάια και από την παγωμένη Ρωσία, στα φαράγγια της Βόρειας Αμερικής, στα παλάτια της αρχαίας Αιγύπτου και ακόμα πιο μακριά στην καρδιά της Αφρικής.

"Το σκιάχτρο που ήθελε να ταξιδέψει"
Hubert Ben Kemoun
εκδόσεις ΗΛΙΒΑΤΟΝ.
"Πάει καιρός που το γέρικο σκιάχτρο ζει ξεχασμένο σ' 'ενα χωράφι που δεν καλλιεργείται πια. Κανείς δεν του μιλά, ούτε το νοιάζεται και ακόμα και τα πουλιά που κάποτε το έτρεμαν, τώρα κάθονται άφοβα πάνω του και ξαποσταίνουν. Η ζωή του είναι άδεια, χωρίς φίλους, χωρίς νόημα. Μα έχει και αυτό καρδιά και θέλει συντροφιά. Έχει και αυτό όνειρα και λαχταρά να δει καινούρια μέρη.". Μια τρυφερή ιστορία για τον χρόνο που περνά, την ζωή που αλλάζει, την δύναμη της έγνοιας για τον άλλο.

"ΜΕΓΑΠΟΛΙΣ" 
 Clea Dieunonne, 
εκδόσεις ΚΟΚΚΙΝΟ. 
Ένα πρωτότυπο βιβλίο που σε μεταφέρει σε μια μαγική και πολύ φιλόξενη πόλη που την επισκέφτεται ένας ιδιαίτερος τουρίστας από έναν μακρινό πλανήτη. Προσοχή όμως, για να διαβάσετε την ιστορία θα πρέπει να κάνετε πολύ χώρο στο πάτωμα, να ξαπλώσετε μπρούμυτα πάνω στο ζεστό σας χαλί, διότι το βιβλίο ξεφυλίζεται....κάθετα!

"Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα;"
 Kobi Yamada 
εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ.
 (Χρυσό μετάλλιο 2014 για το καλύτερο εικονογραφημένο βιβλίο των INDEPENDENT PUBLISHER BOOK AWARDS). 
 Πως γεννιούνται οι ιδέες; Και τι μπορεί να κάνει κανείς μ' αυτήν; Αυτή είναι η ιστορία μιας λαμπρής ιδέας και του παιδιού που της δίνει ζωή. Καθώς η αυτοπεποίθηση του παιδιού μεγαλώνει, μεγαλώνει και η ιδέα.Και μετά μια μέρα κάτι καταπληκτικό συμβαίνει!

 "Άλφονς" 
Gunilla Bergstrom 
εκδόσεις ΜΑΡΤΗΣ. 
Ο Άλφονς, με καταγωγή από την Σουηδία, θεωρείται σήμερα κλασικό έργο της παιδικής λογοτεχνίας. Από την πρώτη έκδοση, το 1972, έχουν εκδοθεί πείπου τριάντα ιστορίες του. Από τις εκδόσεις ΜΑΡΤΗΣ κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή τέσσερις και ελπίζουμε σύντομα και άλλες. Συχνά πρόκειται για μικρά καθημερινά επεισόδια, όπου το παιδί αντιμετωπίζεται πάντα με σοβαρότητα. Το χιούμορ και η φαντασία μέσα στην πραγματικότητα είναι βασικά στοιχεία των ιστοριών της Bergstrom.

"Ο Χταποδόκηπος" 
Ringo Star 
εκδόσεις ΠΑΠΥΡΟΣ. 
 Από το θρυλικό "σκαθάρι",ένα θρυλικό τραγούδι των Beetles το "octapus garden" γίνεται παιδικό βιβλίο με πολύ όμορφη εικονογράφηση. Παιδιά, ακολουθήστε μας σε μια μαγική υποβρύχια περιπέτεια για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ειρήνη, την αγάπη και τα .....χταπόδια!

 
"Κυπάρισσος"
Marta Sanmamed
(Χρυσό μετάλλιο 2015 για το καλύτερο εικονογραφημένο βιβλίο των INDEPENDENT PUBLISHER BOOK AWARDS)


"Άφησα την ψυχή μου στον άνεμο"
 Roxane Marie Galiez
εικονογράφηση Eric Puybaret
εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ.|

Γιατί  πονάει τόσο πολύ όταν ο αγαπημένος μας παππούς, το ζωάκι μας ή κάποιο άλλο αγαπημένο μας πρόσωπο "φεύγει"; Και όποιος "φεύγει", που πάει τελικά; θα ξαναγυρίσει ποτέ; Δύο βιβλία που μιλάνε για την απώλεια και βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια του θανατού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου