Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Νεραϊδούλες γύρω μου, της Δώρας Ανδρεαδάκη!





Δυο μικροσκοπικές νεραϊδούλες φτερουγίζουν συχνά πάνω από το κεφάλι του Απόλλωνα. Η μία τον κατευθύνει να κάνει καλές πράξεις, ενώ κάθε φορά που ακολουθεί τη συμβουλής της άλλης μπλέκει σε μπελάδες. Κι έτσι όπως τον ταλαιπωρούν, απορεί τελικά αν είναι ο μόνος που μπορεί να τις δει... Τι θα συμβεί όταν ο Απόλλωνας μιλήσει στη μαμά του για τις περίεργες πεταλούδες; (από το οπισθόφυλλο)



 
Ακούτε και εσείς φωνές; Όχι δεν εννοώ αν τρελαθήκατε, αλλά καμιά φορά όταν είναι να πάρετε μια απόφαση δεν ακούτε 2 φωνές στο μυαλό σας;
"Ναι, να την πάρεις αυτή την ακριβή τσάντα την αξίζεις!",
"Όχι να μην την πάρεις, έχεις άλλες 10 στην ντουλάπα σου και κάποιες ακόμα εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιήσεις". 
Κάπως έτσι συμβαίνει και στον Απόλλωνα, αλλά φυσικά τα διλήμματά του ταιριάζουν περισσότερο στην ηλικία του. Να φάει το παγωτό ακόμα και αν η μαμά του θα θυμώσει; Να κρατήσει για δικό του αυτοκινητάκι που ξέχασε ο φίλος του στο σπίτι του; Δυο φωνούλες από δυο μικροσκοπικές νεράιδες που τις βλέπει μόνο αυτός, και που πάντα έχουν διαφορετική άποψη η μία από την άλλη. Έχει παρατηρήσει όμως ο Απόλλωνας πως αν ακολουθήσει τη συμβουλή τη Ίρίδας το πιθανότερο είναι να καταλήξει σε μπελά, ενώ αν ακούσει τη Χρυσηίδα όχι. Πάντως η Ίριδα φαίνεται να έχει πιο πειστικά επιχειρήματα μια και τελικά θα κάνει αυτό που του είπε εκείνη, και σχεδόν πάντα θα καταλήξει να νιώθει ότι δεν ήταν το σωστό τελικά. Ώσπου μια μέρα αποφασίζει να ακούσει την Χρυσηίδα και αυτό που θα κερδίσει θα είναι ανεκτίμητο!
Αλήθεια, μόνο αυτός έχει 2 νεράιδες να ζουζουνίζουν πάνω από το κεφάλι του, ή συμβαίνει και σε άλλα παιδάκια;



Ένα πολύ τρυφερό παραμύθι από την Δώρα Ανδρεαδάκη, με την χαριτωμένη εικονογράφηση από την Ναταλία Καπατσούλια, που μας μιλάει για τις δύσκολες στιγμές που πρέπει να πάρουμε μια απόφαση, όταν η λανθασμένη φαίνεται τόσο δελεαστική! Ένα κείμενο που αμέσως βάζει τον μικρό αναγνώστη στη θέση του Απόλλωνα καθώς η ιστορία του είναι βίωμα όλων μας, μικρών και μεγάλων! Σίγουρα με το πέρασμα τον χρόνων και με την ωρίμανση (λέμε τώρα) καθώς μεγαλώνουμε κάποιες ερωτήσεις είναι πιο ξεκάθαρες ως προς την απάντηση, αλλά παραδεχτείτε το....Όλοι ακούμε πότε πότε αυτές τις νεραϊδούλες να μας ψιθυρίζουν στα αυτιά μας!


Διασκεδαστικό και όμορφο παραμύθι που προτείνεται για παιδιά από 6χρόνων και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες γι αυτο στο site των εκδόσεων Διάπλαση!

Σας φιλώ γλυκά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου