Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Διαβάσαμε και παίξαμε με το βιβλίο ... Γκαγκαρού! Της Λήδας Βαρβαρούση!



 Ο Γκαγκαρού έχει βάλει στόχο να πάει στο φεγγάρι. Έτσι μελετάει, σχεδιάζει, μαστορεύει, ετοιμάζει και συναρμολογεί το τέλειο και σούπερυπερτατο διαστημόπλοιο. Μόλις το ολοκληρώνει, μαζί με το φίλο του το σαλιγκάρι, το γεμίζουν με τα απαραίτητα για το ταξίδι, βάζουν τις στολές τους και όλα είναι έτοιμα για την απογείωση! Αλλά... ποιος θα φτάσει τελικά πρώτος στο προορισμό του; Δεν είναι αυτός που φαντάζεστε!


Μια φανταστική και διασκεδαστική ιστορία και η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από την αγαπημένη Λήδα Βαρβαρούση! Γραμμένο με ρίμες και με αρκετό χιούμορ.
Ένα βιβλίο με το οποίο κακαρίζαμε δυνατά καθώς το διαβάζαμε και ιδιαίτερα στο σημείο με τις σούπερ-τεράστιες λέξεις γλωσσοδέτες που προσπαθούσαμε και οι δυο να τις προφέρουμε γρήγορα και μπερδεύαμε τη γλώσσα μας. Και φυσικά  η ανατροπή στο τέλος είναι αυτή που έκανε τον Γιώργο μου να λυθεί στα γέλια!




Η εικονογράφηση όπως πάντα φανταστική με έντονα χρώματα που κάποιες φορές συνοδεύει και άλλες συμπληρώνει με χιούμορ το κείμενο!
Μάθαμε πως θα υπάρχει και συνέχεια με τον εφευρετικό Γκαγκαρού και τον πιστό του φίλο τον Απόλλο και ανυπομονούμεεεεεε!!



Δραστηριότητες:

- Ζωγραφίζουμε το δικό μας διαστημόπλοιο.
- Χρησιμοποιούμε υλικά και κατασκευάζουμε διαστημόπλοιο! Είτε με lego, με πλαστελίνη, με μαξιλάρια καναπέ ό,τι υλικό μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά και να αφήσουμε τη φαντασία τους να κάνει τα μαγικά της!
- Μαθαίνουμε τα πάντα για το φεγγάρι; Πόσο απέχει η Γη από τη Σελήνη; Πόσες μέρες κάνουν οι αστροναύτες για να φτάσουν στο φεγγάρι; Γιατί έχει φάσεις;
- Αλήθεια μπορούν διαφορετικά είδη ζώων να είναι φίλοι; Βλέπουμε το παρακάτω βίντεο!



Ένα βιβλίο για την αξία της προσπάθειας και της φιλίας και για τα όνειρα που πρέπει να ακολουθούμε όσες φορές και αν αποτύχουμε, όσες δυσκολίες και αν συναντήσουμε!
Αν θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες σου σελίδες επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Παπαδόπουλος.


Σας φιλώ γλυκά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου