Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ντετέκτιβ Κλουζ: Η μύτη της θεάς, (νο28) Γίργκεν Μπανσέρους



Ναι, είναι γεγονός! Ο ντετέκτιβ Κλουζ ήρθε στην Ελλάδα! Δεν μιλάω μόνο για το νέο βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει αύριο, 14.05, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Αναφέρομαι στη νέα περιπέτεια με τον δραστήριο ντετέκτιβ που έχει σαν σήμα κατατεθέν τις τσίχλες Κάρπεντερ, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα διακοπές!
Στην Αθήνα λοιπόν εκτυλίσσεται το νέο μυστήριο που πρέπει να εξιχνιάσειn και αυτή τη φορά το βιβλίο έχει μια άλλη "μυρωδιά", πιο οικεία! :)





Η Όλγα η περιπτερού, η φίλη του Κλουζ από την οποία αγοράζει τις περίφημες τσίχλες, κέρδισε σε ένα διαγωνισμό, 3 μέρες διακοπές στην Αθήνα και αποφάσισε να πάρει μαζί της τον αγαπημένο της φίλο. Μαζί πήρε και την ανιψιά της, τη Μαρί, η οποία είναι αστέρι στη Χημεία και θα λάβει μέρος σε ένα σχετικό διαγωνισμό.
Όλα βαίνουν ήρεμα, μέχρι τη στιγμή που κάποιο αγόρι, στους δρόμους της Πλάκας, βάζει στο χέρι του Κλουζ μια πέτρα και φεύγει τρέχοντας. Ο δραστήριος ντετέκτιβ δεν θα έδινε ιδιαίτερη σημασία, αν και του κίνησε την περιέργεια το ότι 2 άλλα αγόρια καταδίωκαν εκείνο που του έβαλε στο χέρι την πέτρα. Θμιζε στον εαυτό του ότι ήταν διακοπές και δεν πρέπει να ανακατευτεί σε καμία υπόθεση. Το βράδυ όμως στο ξενοδοχείο, του την είχαν στημένη και γρήγορα κατάλαβε πως αν θέλει να ξεμπλέξει θα πρέπει να αναλάβει δράση. Και εκεί λοιπόν, που νόμιζε πως θα περνούσε 3 μέρες χαλάρωσης και διακοπών, ο Κλουζ βρέθηκε να κυνηγάει παράνομους στην Αθήνα, σε μια πόλη όπου δεν ήξερε ούτε τη γλώσσα, ούτε καν να διαβάζει τις πινακίδες στους δρόμους!Αυτή τη φορά έχει πολύτιμη βοήθεια...






O συγγραφέας Γίργκεν Μπανσέρους, έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα μας και ήρθε η ώρα να γράψει ένα βιβλίο αφιερωμένο σε αυτή και στα ελληνόπουλα, εμπνευσμένος από την αγάπη που έχει λάβει από αυτά! Είναι γνωστό πώς δεν προλαβαίνει να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τον πανέξυπνο ντετέκτιβ και γίνεται ανάρπαστο. Είναι το 28ο βιβλίο στη σειρά αυτή η περιπέτεια του Κλουζ και ακόμα καταφέρνει να κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο. Η δράση και η πλοκή πάντα διαφορετικές από τις προηγούμενες και πάντα στην ίδια ένταση. Σπάνια θα πεις χλιαρό ένα βιβλίο του μιλώντας πάντα από την πλευρά των παιδιών στα οποία απευθύνεται. Προσωπικά κοιτάω και την έκφραση και τη χρήση του λόγου, και τα βιβλία του Κλουζ είναι πάντα καλογραμμένα, με πολύ καλή μετάφραση. Και πώς να μην ξεχωρίζει η μετάφραση εφόσον την επιμελείται η Μαρία Αγγελίδου, και πλέον όταν βλέπω βιβλίο με το όνομά της ξέρω πως είναι εγγύηση!

Αν είσαστε ήδη φαν του μικρού ντετέκτιβ δεν χρειάζεται να σας πω περισσότερα. Αν δεν τον γνωρίζετε ήδη, είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε. Όμως να γνωρίζετε... θα εθιστείτε! ;)

Υπέροχη έκπληξη στο οπισθόφυλλο του βιβλίου το QRCode που σκανάροντάς το μπορούμε να ακούσουμε το τραγούδι του Κλουζ!!!

Για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες μπορείτε να επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο ακολουθώντας τον σύνδεσμο εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου