Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Βιβλιοπαίξαμε... Γούλφι, Μισός λύκος, μισός πρόβατο, μία καρδιά... του Άλεξ Λάτιμερ!

 Αυτό το παραμύθι είναι μια ιστορία αγάπης... μεταξύ μιας λύκαινας και ενός προβάτου. Αγαπήθηκαν από την πρώτη στιγμή και παντρεύτηκαν. Δεν τους ένοιαζε που δεν ήρθε κανένας στο γάμο τους, αφού ούτε τα πρόβατα ούτε οι λύκοι τον ενέκριναν. Αυτοί οι δυο ήταν τόσο αγαπημένοι που τίποτα δεν μπορούσε να τους σταματήσει. Περνούσαν υπέροχα μαζί και μετά συνέβει το καλύτερο από όλα...



Γεννήθηκε ο γιος τους! Είχε το σουβλερό ρύγχος της μητέρας του, τα μυτερά της αυτιά και την μακριά τριχωτή ουρά της. Αλλά είχε και το απαλό και μαλλιαρό σώμα του πατέρα του. Τον ονόμασαν Γούλφι.
Ο Γούλφι περνούσε υπέροχα, αλλά βαρέθηκε να παίζει μόνος του. Περιπλανώμενος στο δάσος την μία μέρα έγινε φίλος με μια αγέλη λύκων, και την επόμενη με ένα κοπάδι πρόβατα. Όμως σε  κάθε περίπτωση θα έπρεπε να απαρνηθεί τον μισό του εαυτό. Τελικά ποιος του ταιριάζει καλύτερα; Οι λύκοι ή τα πρόβατα; Ή μήπως ανήκει σε κάτι ακόμα καλύτερο;



Ένα καταπληκτικό παραμύθι για την αυτογνωσία και την αποδοχή της διαφορετικότητας που μας ξετρέλανε! Το κείμενο ειναι όμορφα γραμμένο και πολύ αστείο, με ανατροπές που σίγουρα οι μικροί "βιβλιοφάγοι" θα το αγαπήσουν!
Η εικονογράφηση είναι φανταστική! Με μία δόση παιδικότητας, προσεγμένη και υπέροχα δεμένη με την ιστορία!

Αυτό το βιβλίο, το παρουσιάσαμε το Σάββατο 28 Απριλίου, ημέρα των μικρών βιβλιοπωλείων, στο Δεντρόσπιτο, ένα
βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μας. Πολλοί φίλοι μας ήρθαν και οι χαρά μας ήταν μεγάλη.

Θα μοιραστώ μαζί σας το τρόπο που το "δουλέψαμε" με τα παιδιά.
Στην αρχή
για να γνωριστούμε, και μια και η ιστορία έχει να κάνει με την αυτογνωσία και την αποδοχή τους εαυτού μας, είπαμε ο καθένας τι είναι αυτό που κάνει καλά, ή τι του αρέσει στον εαυτό του.
- Ζωγραφίζω όμορφα
- παίζω με τους ήρωες
...
Στην συνέχεια ζητησα από παιδιά και γονείς να πουν τι τους αρέσει στον άλλο.
- Εχει το πιο όμορφο χαμόγελο
- Περνάω πολύ όμορφα μαζι του
- Φτιάχνει νόστιμα γλυκά
...


Αφού διαβάσαμε το παραμύθι, αναρωτηθήκαμε αν υπάρχουν ζώα που μοιάζουν σαν να προέκυψαν από 2 διαφορετικά είδη, και τους έδειξα μερικά. Εντυπωσιάστηκαν με τον χαιτοφόρο λύκο, με το μυρμήγκι πάντα, με τον αραχνο-κάβουρα κλπ.

Στην συνέχεια τους έδειξα κάποια τέτοια ζώα που έχουν δημιουργήσει καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας το photoshop.


Tέλος τα παιδιά ζωγράφισαν τα δικά τους φανταστικά ζώα, και έτσι έχουμε τον λαγοπαπαγάλο, το κουνελοπουλί, τη σκυλόμυγα, το κροκόφιδο, το λιονταροκρίαρο, το γατοπουλί κλπ



Περάσαμε ένα φανταστικό πρωινό Σαββάτου με παιδικά χαμόγελα και πολύ θετική ενέργεια από τους γονείς!
Ευχαριστώ πολύ την Ειρήνη και το Δεντρόσπιτο για την φιλοξενία, τις εκδόσεις Φουρφούρι για την στήριξη, και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Ήταν μια εθελοντική δράση, όπως πάντα, την οποία την ευχαριστηθήκαμε πολύ!

Σας φιλώ γλυκά!

1 σχόλιο: