Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Υπέροχα βιβλία δραστηριοτήτων για παιδιά 4+ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο


Θυμάμαι από μικρό παιδί η μητέρα μου μας έπαιρνε βιβλία δραστηριοτήτων για το καλοκαίρι, και τα μεσημέρια αν δεν νυστάζαμε καθόμασταν και χαλαρώναμε λύνοντας σταυρόλεξα μαθηματικών, ζωγραφίζοντας εικόνες με τελίτσες, συμπληρώνοντας κείμενα με αστείες λέξεις κλπ.


Αυτή τη γλυκιά ανάμνηση θέλω να περάσω και στα παιδιά μου και έτσι κάθε καλοκαίρι αγοράζουμε μαζί τετοια βιβλία.
Το καλό είναι πως χωρίς να το καταλάβουν κάνουν επανάληψη των γνώσεων της τάξης που μόλις τελειωσαν και μάλιστα κάθε χρόνο οι δασκάλες μου τονίζουν πως η Χριστιάννα είναι ένα από τα λίγα παιδιά που φαίνεται ότι θυμάται τα μαθήματα της προηγούμενης χρονιας... και νομίζω πως οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτά τα βιβλία.
Αυτό που το κάνει να είναι διασκεδαστικό και βλέπω πως και στα παιδιά αρέσουν είναι οτι φροντίζω να διαλέγω βιβλία με ευχάριστο περιεχόμενο και να έχουν παιχνιδιάρικο ύφος.
Σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε και το καλοκαίρι εργασίες.
Επίσης δεν είναι κάτι που κάνουν οπωσδήποτε και κάθε μέρα ή ότι πρέπει πάση θυσία να "βγάλουν την ύλη".
Έχουν μπροστά τους 2 μήνες για να τα τελειώσουν και αν δεν τα καταφέρουν δεν τρέχει και τίποτα!

Φέτος λοιπόν εφοδιαστήκαμε νωρίτερα με βιβλία για τον Γιώργο ... τις τελευταίες βδομάδες ήθελε να κάνει εργασίες μαζί με την Χριστιάννα.
Και τα δύο παρακάτω βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι ακριβώς αυτό που μας αρέσει!


Τα φυλλαράκια της φύσης
σε βάζουν στο "κλίμα" με πολύ όμορφο τρόπο.
Ο Φουτούρο μας καλεί σε ένα ταξίδι με την χρονοκάψουλα και μας ζητάει να "μπούμε" μέσα για να ξεκινήσουμε! Ο Γιώργος με χαρά ζωγράφισε τον εαυτό του! Τέτοιο ταξίδι δεν το χάνει.
Στην συνέχεια βλέπουμε το χάρτη της Γης και χαράζουμε την διαδρομή που θα ακολουθήσουμε ενώνοντας με όποιο τρόπο θέλουμε τις τελίτσες.
Στο κάτω μέρος της οθόνης συμβουλευόμαστε για κάθε τελίτσα σε ποιο μέρος (και σελίδα) θα πάμε και το ταξίδι ξεκινάει! Το βιβλίο δηλαδή δεν γίνεται με μια συγκεκριμένη σειρά, αλλά με την σειρά που διάλεξε το παιδί.


Μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες μαθαίνουμε για τα ζώα, τα περιβαλλοντικά προβλήματα, πώς να ξεχωρίζουμε τα μεταλλαγμένα προϊόντα και παράλληλα εξασκούμε προμαθηματικές έννοιες, λεπτή κινητικότητα και κριτική σκέψη.
Περιέχει μάλιστα και ένα απίθανο επιτραπέζιο παιχνίδι!

Τα φυλλαράκια των διακοπών
είναι το ίδιο φανταστικά και διασκεδαστικά.

 

Και εδώ υπάρχει μια ιστορία σε εξέλιξη. Τα φιλαράκια προσπαθούν κάθε φορά να λύσουν το μυστήρουν και με την βοήθεια του παιδιού αναγνώστη να αολοκληρώσουν με επιτυχία μια αποστολή.


Τα φιλαράκια γεννήθηκαν από τη φαντασία της συντακτικής ομάδας του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal ELNIPLEX και πήραν μορφή από τα πινέλα της εικονογράφου Ρένιας Μεταλληνού η οποία έκανε πραγματικά υπέροχη δουλειά.
Γεμάτα χιούμορ και περιπέτεια, με στοχευμένες, διασκεδαστικές αλλά και εκπαιδευτικές δραστηρίοτητες και τα δύο βιβλία βοηθούν το παιδί να νιώσει μέλος της πιο απίθανης παρέας και όλοι μαζί κάνουν ταξίδια στην δημιουργικότητα και την γνώση, εξασκώντας παράλληλα δεξιότητες μαθηματικές, γλωσσικές και περιβαλλοντικές!

Εμείς ενθουσιαστήκαμε!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου