Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Υπέροχα βιβλία για παιδάκια 2+




Αν και ο Γιώργος μου είναι πλέον 4χρονών και η Χριστιάννα 10, μας αρέσουν πολύ τα βιβλία για μικρά παιδιά. Είναι κάποια που έχουν ιδιαίτερο περιεχόμενο και ευφάνταστο κείμενο.

Πριν κάμποσο καιρό σας είχαμε προτείνει καποια βιβλία για μικρά παιδιά (1-3χρονων) που άρεσαν στα παιδιά μου.
Μερικά ακόμα που διαβάζουμε συχνά  είναι τα παρακάτω:






Ένα βιβλίο χωρίς κείμενα. Μόνο εικόνες που δίνουν στο παιδί την ελευθερία να συνθέσει την δική του ιστορία. Να χρησιμοποιήσει τις λέξεις που θέλει και να σταθεί στα σημεία που το ενδιαφέρουν. Στο τέλος προτείνονται και άλλες δραστηριότητες με βάση το βιβλίο.


Τα ζώα το σκασαν Ψάξε να τα βρεις του Steve Smallman. Ένα πολύ έξυπνο βιβλίο που εξασκεί πολλά είδη νοημοσύνης. Δείτε τι γράψαμε αναλυτικά εδώ.
Ένα πολύ αστείο βιβλίο το οποίο δεν έχει καθόλου εικόνες, αλλά τα παιδιά θέλουν να το διαβάζουμε ξανά και ξανά. Δείτε περισσότερα εδώ.


Θα σας προτείνω ακόμα 2-3 βιβλία που είναι στα αγγλικά αλλά μας αρέσουν τόοοοοοσο πολύ που θα ήταν κρίμα να μην τα αναφέρω. Το λεξολόγιο που χρησιμοποιείται δεν ειναι τόσο δύσκολο και επειδή ακριβώς απευθύνονται σε μικρές ηλικίες τα κείμενα δεν ειναι μεγάλα οπότε είναι ευκολο να το "διαβάζουμε" στα ελληνικά.
Η ζωολόγος Nicola Davies αποφάσισε να γράψει βιβλία για να μεταφέρει στα μικρά παιδιά τις γνώσεις της για τα ζώα. Δείτε περισσότερα εδώ.


Εντάξει, αυτά τα βιβλία της Viviane Schwarz είναι υπέροχα και μοναδικά!!! Έχουμε και τα τρία της σειράς:
- There are cats in this book,
- Is therea dog in this book και
- There are no cats in this book
Δείτε αναλυτικά στο άρθρο μας εδώ τι κάνει αυτά τα βιβλία απίθανα.



 
 Προετοιμαστείτε να γίνετε πολύχρωμοι από πάνω ως κάτω! Ένα καταπληκτικό για να δημιουργήσουν τα παιδιά με τα τυπώματά τους όμορφες εικόνες. Το βιβλίο περιέχει πολλές προτάσεις και σφουγγαράκια στο πλάι με διάφορα χρώματα για να βουτάνε τα μικρά μας τα δακτυλάκια τους και να φτιάχνουμε όμορφες πεταλούδες, σκανδαλιάρικα αρκουδάκια, μυραδάτα λουλουδάκια κλπ.

 
 H αλήθεια ειναι πως όταν το πήραμε ο Γιώργος ήταν ήδη 4 χρ και μας έπεσε λίγο "μικρό" ηλικιακά. ¨Όμως για παιδάκια 2χρ νομίζω πως είναι πολύ καλό. Σκοπός του βιβλίου ειναι να πάρουν μια ιδεα τα παιδιά από το καμουφλάζ που κάνουν τα ζωάκια.



Θυμήθηκα και αυτό το βιβλίο που ειναι στα ελληνικά! Υπέροχο και με πολύ όμορφο τρόπο χρησιμοποιείται η διαφάνεια για να βοηθήσει τα παιδιά στην κατανόηση του καμουφλάζ.


Σας φιλώ γλυκά!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου