Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο 2016!



Ουφ! Αν και τελευταία στιγμή κατάφερα να το ολοκληρώσω.
Κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα έχουμε το ημερολόγιο μας στην ώρα του....στο παρατσακ βεβαια, αλλά πρόλαβα!

Αυτό που έκανα ήταν αρκετά απλό αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο (πιστέψτε με, το αδικεί η φώτο....βγάζω άθλιες φωτογραφίες λέμε!!!!)


Πήραμε λοιπόν ένα μεγαλο χαρτόνι πράσινο που θα είναι το "κάδρο", κόψαμε τετράγωνα από διάφορα χρωματιστά χαρτόνια και φτιάξαμε μερικά δικά μου σχέδια πχ μια μπότα του Άι Βασίλη, ένα αστέρι, ένα σκούφο....Τα απλά τετράγωνα που κόψαμε τα στόλισαμε είτε με αυτοκόλλητα, είτε με κομμάτια από διάφορα χριστουγεννιάτικα περιτυλίγματα που μας ειχαν κανει δωρα παλιότερα (αλλά τα κράτησα γιατί μου άρεσαν), ειτε κάναμε σχέδια με γκλίτερ.
Στην συνέχεια και πριν τα βαλουμε πανω στο πράσινο πλαίσιο τα τακτοποιήσαμε σε μια σειρά, όπως μας αρέσει καλύτερα. 




Σε κάθε τετραγωνάκι θα μπει απο πίσω ένα χαρτάκι με μια δραστηριότητα που θα κάνουμε. Πρέπει να σας πω πως επειδή ο χρόνος μας ειναι περιορισμένος κατά την διάρκεια της εβδομάδας οργάνωσα τις δραστηριότητες έτσι ώστε αυτές που απαιτούν χρόνο να πέφτουν Σαββατοκύριακο ή κάποια μέρα της εβδομάδας που δεν εχουμε εξωσχολικά. Επίσης μεσα σε αυτές τις δραστηριότητες έχω συμπεριλάβει το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, τα μελομακάρονα κλπ.
Αυτό το κομμάτι γίνεται χωρίς τα παιδιά γιατί θέλω να είναι έκπληξη!
Στην συνέχεια , λοιπόν, και αφού κοιμήθηκαν τα παιδιά, έκοψα τις δραστηριότητες και τις κόλλησα πίσω από τα τετραγωνάκια του ημερολογίου.





Κόλλησα τα τετραγωνάκια στο πλαίσιο με αυτοκόλλητα σε μορφή πλαστελίνης (τύπου blue tack) στόλισα το πλαίσιο και έτοιμο!

Είναι μια πολύ απλή κατασκευή και ανέξοδη θα έλεγα μια και όλα τα υλικά (αν εξαιρέσεις τα αυτοκόλλητα) τα είχαμε σπίτι από παλιότερες κατασκευές ή από αυτά που έμεναν από την κόρη μου κάθε χρόνο από το σχολείο.

Ανυπομονώ να δω τα προσωπάκια τους κάθε φορά που θα τραβάνε και ένα τετραγωνάκι!


Αν θέλετε να δείτε παλιότερα τι είχαμε κάνει ρίξτε μια ματιά εδώ.
Να περνάτε υπέροχα και να γελάτε δυνατά!

Σας φιλώ γλυκά!

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο, μου άρεσε και λόγω της επαναχρησιμοποίησης υλικών αλλά και λόγω των δραστηριοτήτων!Σ'ευχαριστώ για τη συμμετοχή στη δεύτερη βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο και χαρούμενο! Και του χρόνου να είσαστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Σε ευχαριστώ!
      Φέτος επιλέξαμε να κάνουμε κάτι απλό και να χρησιμοποιήσουμε ό,τι υλικό είχαμε. Είμαι στην φάση που θέλω να ξεκαθαρίζω τα παλιά μας πράγματα βλέπεις!
      Φιλια

      Διαγραφή