Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Δεινόσαυροι!

για ένα διάστημα αυτό είχα στο κινητό μου (πηγή)

Νομίζω πως τα περισσότερα παιδάκια αγαπούν τους δεινόσαυρους και τα δικά μου δεν αποτελούν  εξαίρεση.
Μεταξύ μας, έχω την αίσθηση πως είμαι και εγώ μια δεινοσαυρο-μάνιακ!
Είναι τόσο εντυπωσιακό το χρονικό διάστημα που μας χωρίζει από την εποχή τους, το πώς έρχονται στην επιφάνεια (ίσως γιατί ήθελα παλιότερα να γίνω αρχαιολόγος... μπορει να φταίει βέβαια και η αγαπη στον Ιντιάνα Τζόουνς!) , το πώς οι βιολόγοι βγάζουν τα συμπεράσματά τους.
Και φυσικά είναι το μέγεθος και το πόσο διαφορετικοί είναι από τα ζώα που έχουμε σήμερα!

Έτσι λοιπόν έχουμε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε από δεινόσαυρους: βιβλία, πάζλ, φιγούρες σε όλα τα μεγέθη και χρώματα, κινούμενες (ρομπότ όπως λέει ο γιος μου),  μπλούζες κλπ.
Κάποια ήταν μεγάλη επιτυχία και κάποια όχι τόσο.
Από όλα αυτά θα σας δείξω μερικά αγαπημένα μας.

Ας ξεκινήσουμε με τα βιβλία.

Το πρώτο τέλειο βιβλίο ειναι το Προϊστορική Εγκυκλοπαίδεια Μεγαθήρια απο τις εκδόσεις Πατάκης.








Είναι ένας πραγματικός θησαυρός και κρύβει τόοοοοση πολλή πληροφορία. Με το γύρισμα κάθε σελίδας ξεδιπλώνεται μια τρισδιάστατη φιγούρα δεινόσαυρου. Δεξιά και αριστερά υπάρχουν μικρές σελίδες για να ανοίξετε και να βρείτε και μια ακόμα έκπληξη.
Δυστυχώς το είχαμε πάρει πριν χρόνια και απο τις εκδόσεις μου είπαν οτι είναι εξανλτημένο. Φαίνεται όμως οτι υπάρχει σε μερικά eshops.


Το άλλο βιβλίο που επίσης έχουμε χιλιοδιαβάσει ειναι το Τρισδιάστατοι Δεινόσαυροι από τις εκδόσεις Σαββάλας.





Με καταπληκτικές τρισδιάστατες εικόνες, περιέχει πολλές και οργανωμένες πληροφορίες αλλά και σειρόμενα τμήματα όπου μπορείς να δεις συγκριτικά πχ διαφορετικές ουρές.






Γενικά κυκλοφορούν πολλά καλά βιβλία με δεινόσαυρους. Αυτά που έχουν εικόνες που ξεπετάγονται νομίζω πως ειναι πιο εντυπωσιακά!

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο επίσης ειναι το αυτό που ζωντανεύει τρισδιάστατα τον δεινόσαυρο. Δείτε περισσότερα εδώ.

Και φυσικά η κατασκευή ανατομίας δεινόσαυρου από το cealestshop για μεγαλύτερα παιδάκια.


Δείτε τα εδώ, και εδώ.
Εμείς έχουμε πάρει και του βατράχου γιατί μας αρέσουν πολύ!




Ιδέες για δημιουργικό παιχνίδι
- Μία από τις καλύτερες ειναι αυτή που εμπνεύστηκε η Χριστιάννα για τον μικρό της αδερφό , δείτε την εδώ.
- Επίσης μας αρέσει να βάζουμε τις φιγούρες δεινοσαύρων σε ένα μπολ, να το γεμίζουμε με νερό και να το βάζουμε κατάψυξη. Σε μερικές ώρες είναι έτοιμο το παγόβουνο για να το σπάσουμε, και να κάνουμε ανασκαφή (δεν ειναι δική μας ιδέα..κυκλοφορεί πολύ στο διαδίκτυο).
- Το ίδιο μπορεί να γίνει με μια λεκάνη στην οποία βάζετε άμμο. Κρύβετε τους δεινόσαυρος μεσα και αφήνετε το παιδί σας να τους ανακαλύψει. Ιδανικό θα είναι να βγάλετε φωτογραφία τους δεινόσαυρους, να τους τυπώσετε και να τους κολλήσετε σε ένα χαρτί ώστε το παιδι κάθε φορά που βρίσκει κάποιο να το εντοπίζει στο χαρτί και να το σημειώνει. (Για μικρότερες ηλικίες ειναι ιδανική άσκηση αντίληψης!) Έτσι θα ξέρει πόσους έχει βρει.




Σημεία για να επισκεφθείτε!

ΑΘΗΝΑ Πολιτιστικό πάρκο




Περπατήστε ανάμεσα στα προϊστορικά ζώα, πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων πανεπιστημίων. Μια μεγάλη έκθεση που καλύπτει όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας.
Κύριος σκοπός είναι η προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης. Για το λόγο αυτό, η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση.


Το πρόγραμμα γίνεται από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό  και περιλαμβάνει ξενάγηση στα εκθέματα της έκθεσης διάρκειας 60’. Πέραν της ξενάγησης τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για 25’.
Δείτε περισσότερα εδώ.



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Πάρκο δεινοσαύρων



Στο Πάρκο των Δεινοσαύρων τα σπάνια αληθινά απολιθώματα και οι αναπαραστάσεις σε φυσικές διαστάσεις «ζωντανεύουν» τον κόσμο των δεινοσαύρων. Τεράστιοι δεινόσαυροι, πλάσματα με κίνηση, μάχες, και αναπαράσταση της γέννησης αυγών από ένα Τρικεράτοπα με τους ήχους των δεινοσαύρων και την βλάστηση να κάνουν την εμπειρία της ξενάγησης μοναδική!
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πού βρίσκεται και τις ώρες  εδώ.




ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι μέσα στην πόλη, στην παραλιακή. Αξίζει να το επισκευθείτε γιατί εκτός απο τους δεινόσαυρους έχει και άλλες εκθέσεις και ειδικό τμημα αφιερωμένο στα παιδιά, όπου μπορουν να κάνουν ανασκαφές, να μπουν σε μια σπηλιά και να ακούσουν παραμυθια απο ζώα, να γίνουν για λίγο βιολόγοι κλπ. Δείτε περισσότερα στο site του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.


ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΙΑ:




 Η Δεινοσαύρια είναι ένα ανοικτό πάρκο που έχει δεινόσαυρους σε κανονικό μέγεθος στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα εκθέματα κινούνται και βγάζουν ήχους όταν πλησιάζει ο επισκέπτης δίνοντας την αίσθηση ότι ειναι ζωντανοί! Δείτε περισσότερα εδώ.



----------------ΕΛΗΞΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-------------
Και τώρα η χαρά μου είναι μεγάληηηηηηηηη!!!!!! Γιατί;
Τα πάρκα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο Κρήτης μας έχουν δώσει δωρεάν εισόδους για κλήρωση!
Στείλτε μας email  στο happylearningseeds@gmail.com με τίτλο "Διαγωνισμός: Δεινόσαυροι στη <περιοχή που ενδιαφέρεστε>", δηλαδη προσθέστε και την περιοχή που σας ενδιαφέρει (Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Ηράκλειο) για να μπείτε στην αντίστοιχη κλήρωση!

Ο διαγωνισμός ισχύει μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2016.


Καλή επιτυχία σε όλους!!!!!!


-----------------------
και οι νικητές ειναι------------------


                                



Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο "Δεινόσαυροι!" από τον δημιουργό Νερούτσου Βασιλική διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου