Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Εβδομαδιαίοι σπόροι χαρούμενης μάθησης ...5η εβδομάδα!

Νέο πλάνο για την εβδομάδα που έρχεται!

1) πέρσυ είχαμε φτιάξει 2 πεταλούδες στον τοίχο του κήπου με τύπωμα από τα πατουσάκια των παιδιών μου. Φέτος επειδή έχει ξεθωριάσει θα το χρωματίσουμε ξανά.

Είναι μια πολύ όμορφη και εύκολη δραστηριότητα και μπορείτε να το κάνετε στον τοίχο της βεράντας.

η ιδέα από εδώ...
http://mamapapabubba.com/2013/05/20/footprint-butterfly-flower-pot/2) θα φτιάξουμε ηφαίστειο! Πάντα εντυπωσίάζει τα παιδια!! Το είχαμε κάνει και σαν project για το νηπιαγωγείο της Χριστιάννας. Πήραμε ένα ποτήρι και μεσα ρίξαμε ενα κουταλάκι σόδα. Γύρω γύρω χτισαμε ένα βουνό απο πηλό. Βάλαμε και πλαστικά δέντρα, είχαμε φτιάξει και θάλασσα και το αφήσαμε να στεγνώσει. Σε ένα άλλο ποτηράκι ρίξαμε μισο πορτήρι ξύδι και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.


Όταν πήγε στο σχολείο της έριξαν το ξύδι στην σόδα και ηφαίστειο εξεράγει!!!!Ήταν τόσο εντυπωσιακό που έκαναν άλλες 3-4 φορές γιατί τα παιδιά δεν το χόρταιναν. Είναι κλασική δρατηριότητα και θα την βρείτε στο διαδίκτυο, πχ δείτε εδώ.

3) θα παίξουμε τον μυθο του Αισώπου "Η αλεπού και ο πελαργός", και θα μιλήσουμε για τον σεβασμό στην διαφορετικότητα. Δείτε εδώ.

4) Θα παίξουμε επιτραπέζιο! Δείτε προτάσεις εδώ.

5) Θα φτιάξουμε και θα παίξουμε bowlling! Δείτε εδώ!

Να περνάτε υπέροχα και να γελάτε με την καρδιά σας!!!

Φιλιά πολλά πολλά!!!


Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο "Εβδομαδιαίοι σπόροι χαρούμενης μάθησης ... 5η εβδομάδα!" από τον δημιουργό Νερούτσου Βασιλική διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

2 σχόλια:

  1. Ειδικά το ηφαίστειο λέω να το δοκιμάσου από περιέργεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ειναι απίθανο....κάνε και το μύθο του Αισώπου...τα παιδιά μου ξετρελαίνονται κάθε φορά!!!

      Διαγραφή