Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Εβδομαδιαίοι σπόροι χαρούμενη μάθησης....3η εβδομάδα!


Κάθε καλοκαίρι μόλις κλείνουν τα σχολεία αγοράζουμε βιβλία με εκπαιδευτικές ασκήσεις που συνδιάζουν την επανάληψη της ύλης της προηγούμενης σχολικής χρονιάς με διασκεδαστικά παιχνιδια και δραστηριότητες.

Μας άρεσε πολύ η σειρά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος Πάμε διακοπές.
Για την Χριστιάννα μου τα τελευταία χρόνια μας αρέσουν πολύ τα χρωματιστα βιβλία του Σαββάλα.

Το Πάµε Διακοπές για παιδιά που τελείωσαν το Προνήπιο είναι ένα διασκεδαστικό βιβλίο που έχει στόχο να συντροφεύσει τα παιδιά στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Με διαθεµατικές δραστηριότητες βασισµένες στα σύγχρονα Αναλυτικά Προγράµµατα Σπουδών  και εξαιρετική εικονογράφηση, τα παιδιά:
  • εµπλουτίζουν τις γνώσεις τους
  • αναγνωρίζουν χρώµατα, σχήµατα και αριθµούς
  • καλλιεργούν τις δεξιότητές τους
  • αναπτύσσουν την παρατηρητικότητά τους
  • ανακαλύπτουν τον κόσµο που τα περιβάλλει
  • προετοιµάζονται για το Νηπιαγωγείο µε τον πιο ευχάριστο και δηµιουργικό τρόπο.
- See more at: http://www.epbooks.gr/product/101407/%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B5%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%80%CE%B9%CE%BF#sthash.ZP4iTJsa.dpuf
Πέρα από τα βιβλία, κάθε βδομάδα όπως ξέρετε έχουμε 5 δραστηριότητες, 1 για κάθε μέρα,  για να περνάμε ευχάριστα όταν είμαστε στο σπίτι.

Για αυτή την εβδομάδα διάλεξα τα παρακάτω:

- θα κάνουμε αυτη την πολύ όμορφη κατασκευή για τον κήπο μας  από τη nelliebellie. (φυτεύουμε άλλο ένα σποράκι τέχνης)- θα παίξουμε το αγαπημένο μας παιχνιδι με τον λαβύρινθο (δείτε εδώ). (φυτεύουμε ένα σποράκι για την μυθολογία)

- θα αλλάξουμε τα χρώματα στα λουλούδια μας... το είχαμε κάνει και παλιότερα και πάντα είναι εντυπωσιακό αλλά δεν έχω κρατήσει εικόνες..... μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο διαδίκτυο ή δείτε εδώ   για να μην ψάχνετε ;)  (σποράκι επιστήμης)

- θα παίξουμε αυτό το πολύ γρήγορο και διασκεδαστικό παιχνίδι (σποράκι χωροταξικής νοημοσύνης)

- θα παίξουμε bowling, έχουμε ένα παιδικό παιχνιδι αλλά αν δεν έχετε μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε το δικό σας (δείτε εδώ)

Ελπίζω να περάσετε όμορφα και με αυτες τις προτάσεις!!!

Να περνάτε τέλεια και να γελάτε με την καρδιά σας!!


Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο "Εβδομαδιαίοι σπόροι χαρούμενης μάθησης... 3η εβδομάδα!" από τον δημιουργό Νερούτσου Βασιλική διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου