Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Μια πρόταση για κάθε ηλικία! (Μάιος)


 Για παιδάκια απο 1,5χρ

Ο Αρκουδάκος μαστορεύει,
Davies Benji, Εκδόσεις Ίκαρος

Για παιδιά από 3χρ


Όταν η μπάλα ονειρεύεται τρελά, Χρήστος Μπουλώτης (δείτε περισότερα εδω)

Για παιδιά από 5χρ


Οι καλοί και οι κακοί πειρατές, Παπαθεοδούλου Αντώνης (δείτε περισότερα εδω)


Για παιδιά από 7χρ


Ο τριγωνοψαρούλης,
Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Ο Τριγωνοψαρούλης είναι ένα ψάρι που δε μοιάζει με κανένα άλλο. Κι έτσι, όλα τα πλάσματα του βυθού τον κοροϊδεύουν. Όμως, όταν έρχεται η ώρα, δείχνει τις δυνατότητές του και προσφέρει τη σωτηρία... κι ένα δίδαγμα.

Για παιδιά από 9χρ

πηγή εικόνας
Υπάρχουν πολλές περιπέτειες με τον συγκεκριμένο ποντικούλη. Γενικά είναι ευκολοδιάβαστο και έχει απήχηση στα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Για παιδιά απο 11χρ

"Η τελευταία μαύρη γάτα"
Ευγένιος Τριβιζάς
Περίληψη: Σε ένα μακρινό νησί τα μέλη μιας μυστικής αδελφότητας προληπτικών πιστεύουν ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά και αποφασίζουν να τις εξολοθρεύσουν με δηλητήρια, παγίδες και χίλιους δύο απάνθρωπους τρόπους. Σε λίγο έχουν σχεδόν επιτύχει τον σκοπό τους. Μόνο μια μαύρη γάτα έχει απομείνει ζωντανή. Τα μέλη της αδελφότητας είναι αποφασισμένα να τη βρουν και να την εξοντώσουν. Αλλά και η γάτα είναι αποφασισμένη να επιζήσει. Αυτή είναι η ιστορία ενός ανελέητου διωγμού, ενός απελπισμένου έρωτα, μιας πικρής προδοσίας – αυτή είναι η ιστορία της τελευταίας μαύρης γάτας.

Για παιδιά απο 13χρ

"Ο Μάγος και ο ελέφαντας"
ΚΕΙΤ ΝΤΙΚΑΜΙΛΟ
Μια μέρα, στο τέλος του προηγούμενου αιώνα, εμφανίστηκε στην αγορά της πόλης Μπαλτίζ η κόκκινη τέντα μιας μάντισσας. Πάνω της ήταν καρφιτσωμένο ένα κομματάκι χαρτί και πάνω στο χαρτί ήταν γραμμένα με βιαστικά και πρόχειρα γράμματα τα παρακάτω λόγια: Για ένα φιορίνι απαντώ στις πιο βαθυστόχαστες και δύσκολες ερωτήσεις που θα μπορούσαν ποτέ ν' απασχολήσουν το μυαλό ή την καρδιά του ανθρώπου. Ο Πίτερ Ογκούστους Ντουσέν, ένα ορφανό αγόρι, κοίταξε το μοναδικό κέρμα που κρατούσε στη χούφτα του. Δεν ήταν δικό του, αλλά έπρεπε να το χρησιμοποιήσει για να μάθει την αλήθεια. "Είναι ακόμα ζωντανή η μικρή αδελφή μου; Και αν ζει, πώς θα βρω το δρόμο για να τη συναντήσω;" ρώτησε. "Πρέπει να ακολουθήσεις τον ελέφαντα. Εκείνος θα σε οδηγήσει κοντά της", του απάντησε η μάντισσα. Και ίσως να είχε δίκιο τελικά...

Για παιδιά απο 15χρ

Μις Πέρεγκριν: Στέγη για ασυνήθιστα παιδιά
Ράνσομ Ριγκς
Ένα μυστηριώδες νησί. Ένα εγκαταλειμμένο ορφανοτροφείο. Μία περίεργη συλλογή από πολύ παράξενες φωτογραφίες.
Όλα αναμένουν να ανακαλυφθούν στο Μις Πέρεγκριν - Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά, ένα αξέχαστο μυθιστόρημα που αναμειγνύει τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία σε μία συναρπαστική αναγνωστική εμπειρία. Στο ξεκίνημα της ιστορίας μας, μία φοβερή οικογενειακή τραγωδία ωθεί τον δεκαεξάχρονο Τζέικομπ να ταξιδέψει σε ένα απομονωμένο νησί κοντά στις ακτές της Ουαλίας όπου ανακαλύπτει τα καταρρέοντα χαλάσματα της Στέγης για Ασυνήθιστα Παιδιά της Μις Πέρεγκριν. Καθώς ο Τζέικομπ εξερευνά τα εγκαταλειμμένα υπνοδωμάτια και τους διαδρόμους, συνειδητοποιεί ότι τα παιδιά ήταν κάτι περισσότερο από απλά ασυνήθιστα. Μπορεί να ήταν επικίνδυνα. Μπορεί να βρίσκονταν σε καραντίνα σε ένα ερημονήσι για σωστούς λόγους. Και με κάποιο τρόπο -όσο αδιανόητο κι αν φαίνεται- μπορεί να είναι ακόμη ζωντανά.


2 σχόλια:

  1. Οι βιβλιοπροτασεις σου είναι απο τα αγαπημένα μου. Παίρνω ιδέες για το 5χρόνο μου, κρατάω και σημειώσεις για μελλοντικά αναγνώσματα. Φιλιά, Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει!!! Να χαίρεσαι το θησαυρό σου!!!
      Φιλιά πολλά πολλά!
      Βανέσσα

      Διαγραφή