Τρίτη 5 Απριλίου 2016

"Τα Χμ των βιβλίων!" από την Κατερίνα Κρις



 Αυτό το βιβλίο το αγάπησα από την παρουσίαση που είδα σε ένα παιδικό κανάλι (θα την δείτε παρακάτω)!
Μου φάνηκε πολύ ευρηματικό και αστείο. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο φαίνοταν να εχει και καταπληκτική εικοκογράφηση. Και δεν έπεσα έξω σε τίποτα!
Από τις λίγες φορές που αγοράζω ένα βιβλίο χωρίς να είναι επιλογή της Χριστιάννας, είπα να το ρισκάρω.
Το αγόρασα πηγαίνοντας να την πάρω από το μάθημα σκάκι που είχε. Όταν μπήκε στο αυτοκίνητο το άνοιξε όλο περιέργεια και ξεκίνησε το διάβασμα. Σε όλη την διαδρομή δεν σταμάτησε να γελάει και να φωνάζει:
"Βρήκα άλλο ένα."
Ήταν πολύ όμορφο να ακούω το γέλιο της στο πίσω κάθισμα!
Φτάσαμε στο σπίτι (χωρις να σηκώσει κεφάλι από το βιβλίο) και με το που μπήκαμε μέσα έτρεξε να βρει τον μεγεθυντικό φακό.
"Έχω αποστολή!"
Τον βρήκε και συνέχισε να διαβάζει.
Για να μην σας τα πολυλογώ δεν μπορούσε να σταματήσει. Γενικά μας αρέσει το διάβασμα αλλά είναι η πρώτη φορά που κάνει έτσι. Το τελείωσε μέσα σε 1-1,5 ώρα!!!
Το λάτρεψε!




Δεν έχω διαβάσει αυτό το βιβλίο όλο.
Αυτό που έχω να πω όμως απο το λίγο που το κόιταξα είναι ότι πρόκειται  για ένα βιβλίο με γραφή αρκετά απλή και γλώσσα που συμβαδίζει απόλυτα με το επίπεδο των παιδιών στα οποία απευθύνεται (ίσως για πρώτη φορά το παρατηρώ).   Οι σελίδες ξεχειλίζουν από φωτεινά χρώματα, χαρά, και εκρηκτική δημιουργικότητα. Τα σκίτσα μπλέκονται με τα κείμενα και παίζουν με τις λέξεις. Μην περιμένετε να βρείτε κρυφά νοήματα και βαρύγδουπες εκφράσεις.
Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο για να καλλιεργήσει την αγάπη για τα βιβλία και να εξάψει την φαντασία των παιδιών (αλλά και την δική μας).

Και από τις αντιδράσεις τις Χριστιάννας και μόνο σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!

Μην φοβηθείτε να το δώσετε και σε ένα μεγαλύτερο παιδάκι. 

Καλό διάβασμα!!!

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Αυτή η ιστορία δεν έγινε μία φορά κι έναν καιρό. Το αντίθετο μάλιστα. Γίνεται κάθε φορά κι όλο τον καιρό. Εσύ βέβαια που την ακούς για πρώτη φορά θα νομίζεις πως έγινε μία φορά. Αλλά όχι. Αυτή η ιστορία γίνεται κάθε φορά που διαβάζουμε ένα μεγάλο βιβλίο…
ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ! κάθε φορά που γυρνάς μια σελίδα, ένα Χμ ξαναβρίσκει το χρώμα του!
Αυτό το βιβλίο είναι το πιο πυκνογραμμένο βιβλίο για τα Χμ που έγινε ποτέ. Πυκνογραμμένο σημαίνει πως έχει πολλές πολλές λέξεις στριμωγμένες σε κάθε σελίδα. Είναι σαν να βλέπεις έναν τοίχο από λέξεις αντί για τούβλα. Αυτό δεν είναι κάτι κακό. Απλώς, όταν κοιτάς μια τέτοια σελίδα, μπορεί μερικές φορές να νιώθεις πως ανάμεσα σ’ εσένα και στην ιστορία υπάρχει ένας τοίχος. Αν βρεις το θάρρος να ξεκινήσεις αυτό το πυκνογραμμένο βιβλίο, ε, θα μάθεις πώς να τον γκρεμίζεις. Και δεν θα φοβηθείς ποτέ ξανά μπροστά σε ένα βιβλίο που είναι χοντρό σαν τούβλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου