Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Παίζοντας με την μυθολογία : Θησέας

Μας αρέσει πολύ η μυθολογία..... διαβάζαμε με την κόρη μου από πολύ μικρή που ήταν για τους 12 θεούς του Ολύμπου και παίζαμε διάφορα παιχνιδια (θα τα μοιραστω μαζί σας σύντομα). Αλλά το παιχνίδι που έκλεψε πραγματικά την καρδιά της Χριστιάννας μου είναι το παιχνίδι με το Θησέα.

Αφού αφηγηθούμε (ή διαβάσουμε) στο παιδί μας την ιστορία του Θησέα ξεκινάμε το παιχνίδι με το λαβύρινθο. Χρειαζόμαστε ένα μακρόστενο πανάκι για να κλείσουμε τα μάτια (εμεί
ς χρησιμοποιούμε ένα φουλάρι μου), ένα κουβαράκι που να έχει στο μέσον του τρυπούλα στην οποία θα περάσουμε ένα στυλό (το κουβαράκι ειναι ο μίτος μας και το στυλό το βάζουμε για να γυρνάει εύκολα ο μίτος ....να μην χρειάζεται να τον ξετυλίγει το παιδι καθώς προχωράει). Εμείς χρησιμοποιήσαμε τις κλωστές που ράβουμε γιατί έχει κενό στη μέση και χωράει το στυλό μια χαρά.

Και είμαστε έτοιμοι!!!
Δένετε την άκρη του μίτου σε κάποιο σημείο στο σπίτι σας, δίνετε στο παιδί να κρατήσει το στυλό που έχει περασμένο το μίτο και του δένετε τα ματάκια με το φουλάρι.

Το παιχνίδι μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους:- είτε να το καθοδηγείσετε εσείς σε διάφορα σημεία στο σπίτι σας

- είτε να έχετε βάλει σε κάποιο σημείο να παίζει ένας ήχος (ίσως μια μουσική) τον οποιο πρέπει να εντοπίσει με τα ματάκια του κλειστά. (Συμβουλή: στην πορεία του καλό ειναι να "πιάνετε" την κλωστή στα διάφορα σημεία πχ πόμολο πόρτας κλπ για να "κρατιέται" η διαδρομη).

Όταν φτάσει στο σημείο που έχετε καθορίσει μπορείτε να του δώσετε ένα κουτί και να προσπαθήσει με κλειστα μάτια να το ανοίξει. Μέσα μπορεί να περιέχει μια έκπληξη ή κάτι άλλο.

Στην συνέχεια πρέπει να βρει το δρόμο της επιστροφής μόνο του ακολουθώντας το μίτο. Τα ματάκια εξακολουθούν να είναι δεμένα μέχρι να βγει απο το "λαβύρινθο".
Είναι ένα παιχνίδι με το οποίο τα παιδιά ξετρελαίνονται και ταυτόχρονο μπορούν να νιώσουν πώς είναι να περπατάς με κλειστά μάτια και να πάρουν μια γεύση του πώς είναι ο σκοτεινός λαβύρινθος και πώς ο μίτος τελικά βοηθάει να βρούμε το δρόμο της επιστροφής.

Καλή διασκέδαση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου