Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Προτάσεις βιβλίων για παιδιά ηλικίας 9+ από το βιβλιοπωλείο Δεντρόσπιτο.

Προτάσεις βιβλίων για παιδιά ηλικίας 9+ από το βιβλιοπωλείο Δεντρόσπιτο.



1. "Η γοργόνα του Ορφέα" Νικόλας Ανδρικόπουλος εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ. Ο Ορφέας, ένα εντεκάχρονο αγόρι, πάντα βιαζόταν να έρθει ο αγαπημένος του μήνας, ο μήνας της ξεγνοιασιάς. Μόνο που ο αυτός δεν ήταν ένας, αλλά τρεις: ο Αύγουστος, ο Δεκέμβρης και ο Απρίλης. Και κάθε φορά που τελείωνε ο ένας, περίμενε με αυπομονησία να έρθει ο επόμενος. Και η ζωή του όλο κύκλους έκανε, και ποτέ ο αγαπημένος μήνας δεν έμενε, ερχόταν όμως ο άλλος και πάλι απ' την αρχή.


2."Το κρυμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών" Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ.
Κρυμμένο μέσα στα βουνά της Κίνας βρίσκεται ένα εργοστάσιο. Ένα εργοστάσιο παιχνιδιών στο οποίο εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες παιδιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γραμμένη για να καταγγείλει την παιδική εργασία.


3. "Στη μάχη του Μαραθώνα" Κατερίνα Σέρβη εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ.
Η ιστορία της μάχης σε μορφή κόμικ.Ζήστε μια επική στιγμή της ιστορίας παρέα με τους πρωταγωνιστές της.
4. "Γορίλας στο φεγγάρι" Ελένη Κατσαμά εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ.
Το συγκεκριμένο βιβλίο συμπεριλήφθηκε στην φετεινή λίστα των White Ravens ως ένα από τα 200 καλύτερα παιδικά βιβλία παγκοσμίως και η διάκριση δεν ήρθε τυχαία. Ένα νεανικό βιβλίο που διαβάζεται πολύ ευχάριστα και από τις μεγαλύτερες ηλικίες και θα γίνει σίγουρα κλασσικό.


5. "Το εργαστήριο της πεταλούδας" Gioconda Belli εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ. Ένα βιβλίο ύμνος για την δημιουργία του κόσμου, τους καλλιτέχνες και την ομορφιά. Και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα όλους: όλοι έχουμε δικαίωμα να ονειρευόμαστε, να παλεύουμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας και κανένας, μα κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας πει πότε πρέπει να εγκαταλείψουμε το όνειρο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου