Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Όπερα για παιδιά - Μουσικά παραμύθια


Γενικά στο σπίτι μας ακούγεται μουσική. Είτε για να χορέψουμε, είτε όταν μαγειρεύουμε, είτε όταν ζωγραφίζουμε κλπ.Άποψή μου είναι ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν όλα τα ακούσματα και να μην επιλέγουμε εμείς τι θα ακούν. Έτσι δίνω ερεθίσματα από όλα τα είδη (ε, εντάξει κάποια  δεν μπορώ να τα ακούω είναι αλήθεια οποτε παίζουν λιγότερο...)

Η όπερα για μενα είναι συναρπαστική αλλά στους περισσότερους δεν αρέσει ....την βρίσκουν βαρετή....πόσο μάλλον τα μικρά παιδιά. Όπως σας είπα ακούμε κλασική μουσική αλλά την όπερα δεν την είχα τολμήσει.
Έτσι όταν βρήκα τη σειρά "Όπερα για παιδιά" που είναι βιβλίο και συνοδεύεται από ένα cd με όπερα, ξετρελάθηκα!!!!
Το πρώτο που πήραμε ήταν το "Ο κουρέας της Σεββίλης".
Βάλαμε στον player το cd και ξεφυλλίσαμε το βιβλιαράκι που το συνοδεύει.
Ξεκίνησε η μουσική και μια γυναικεία φωνή κάνει την εισαγωγή στην ιστορία. ...
Ένα θα σας πω.....Μας καθήλωσε....
Ακούσαμε όλο το cd χωρίς να κουραστούμε καθόλου μια και η όπερα με τις καταπληκτικές φωνές μπλέκεται τόσο όμορφα με την φωνή της αφηγήτρια η οποία συνδέει με απλά λόγια το παραμύθι με την όπερα.

Έτσι τα παιδιά εχουν μια πρώτη γνωριμία με την όπερα χωρίς να γίνεται κουραστικό και βαρετό.

Εννοείται πως έχουμε πάρει και 2ο την "Κάρμεν". Επίσης καταπληκτικό!!!


Τα παραμύθια αυτά όπως σας είπα αποτελούνται από ένα cd και ένα βιβλιαράκι (με βιογραφικά των συνθετών, των συγγραφέων και άλλων συντελεστών των παραστάσεων, καθώς επίσης και φωτογραφίες από σπουδαίες παραστάσεις και σχετική εικονογράφηση).

Για να δείτε περισσότερα παρόμοια βιβλία επισκεφθείτε τις εκδόσεις Κέδρος εδώ.
Σας φιλώ γλυκά!

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλύτα μαζί σου, τα παιδιά πρέπει να έχουν όλα τα ακούσματα και να δέχονται πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα για να μπορέσουν να κατασταλλάξουν σε αυτό που αρέσει με βαση τον δικό τους χαρακτήρα!! Και εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω με τα παιδιά μου! και σου προτείνω να τσεκάρεις το προγραμμα με online streaming δωρεάνα παραστάσεις από την Εθνική λυρική σκηνή γιατί έχουν πολλές επιλογές, όπερα, παραστάσεις μπαλέτου, παραστάσεις για παιδιά, οπερέττα https://www.nationalopera.gr/ και μπορείς για όλο τον Μάιο να παρακολουθείς από το σπίτι! Ελπίζω να το βρεις ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την πρόταση! Eίναι πολύ ενδιαφέρουσα!!! Θα το μοιραστώ και στην ομάδα μας στο facebook! Φιλιά πολλά

      Διαγραφή