Πολιτική απορρήτου και συμμόρφωση GDPR

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Θα γίνουμε όλοι κύμα, των Νίκολας Έντουαρντς και Σάρα Γουίλκινς!




Ο πλανήτης μας είναι 
μεγάλος και όμορφος,
γεμάτος καταπράσινα δάση 
και γαλάζιους ωκεανούς.

Κι εμείς; Τι κάνουμε τάχα γι αυτό; Τάχα το εκτιμάμε; 




Τα βιβλία που θέλουν να καλλιεργήσουν οικολογική συνείδηση στους αναγνώστες τους συνήθως παρουσιάζουν τις κινήσεις και συνήθειες που έχουμε εμείς οι άνθρωποι, που προκαλούν βλάβες στο περιβάλλον, τις επιπτώσεις της αλόγιστης συμπεριφοράς μας, και συνήθως προτείνουν τρόπους και λύσεις που είτε έχουν ήδη υλοποιηθεί είτε μπορούμε να στηρίξουμε στο μέλλον. Αυτό εδώ το βιβλίο πιάνει το θέμα από άλλη σκοπιά. 





Μας καλεί να αναλάβουμε δράση, ξυπνάει το αγωνιστικό μας πνεύμα, και με έξυπνο και παραστατικό τρόπο μας θυμίζει πως μπορεί να νιώθουμε μικροί και αδύναμοι, αλλά λίγο εσύ, λίγο εγώ, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Ακόμα και αν αισθάνεσαι σταγόνα στον ωκεανό...

"Σκέψου πως κάθε σταγόνα που πέφτει στο νερό προκαλεί ρυτίδιασμα που γίνεται κυματισμός και όλο απλώνεται."

Όσο κι αν πιστεύεις ότι εσύ δεν θα φέρεις την αλλαγή, αυτό το βιβλίο είναι αποφασισμένο να σου αποδείξει πως μπορείς να κάνεις τη διαφορά και να παρασύρεις τους γύρω σου να σε ακολουθήσουν. Σου δίνει έμπνευση να αναλάβεις δράση και να ξεπεράσεις τυχόν εμπόδια ή δυσκολίες που μπορεί να βλέπεις μπροστά σου. Όχι, δεν είναι ανάγκη να κάνεις την τρομερή αλλαγή που θα βελτιώσει αμέσως τον κόσμο μας, αλλά ακόμα και μια μικρή πράξη αγάπης προς το περιβάλλον, σιγά σιγά θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Φυσικά δεν μπορεί να λείπει η Γκρέτα από το συγκεκριμένο βιβλίο ακριβώς για να μας δείξει ότι τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει, ούτε καν το μικρόν της ηλικίας!
Σταγόνα εγώ, σταγόνα εσύ, θα γίνουμε κύμα δυνατό για να καθαρίσει ο πλανήτης μας!



Υπέροχο βιβλίο, που θα έλεγα ότι μας μιλάει γενικότερα για μια στάση ζωής που θα πρέπει να έχουμε καθημερινά. Να μην αφήνουμε τίποτα να μας εμποδίζει να κάνουμε τα πράγματα που πιστεύουμε και μας κάνουν ευτυχισμένους!

Φανταστική η εικονογράφηση, τέλεια εναρμονισμένη με το κείμενο, λάτρεψα τη λεπτομέρεια της σταγόνας που είναι κομμένη σε κάποιες σελίδες!

"Αν όχι εγώ, μα τότε ποιος; Έτσι πώς θα σωθούμε;"

Μας λένε οι δημιουργοί  Νίκολα Εντουαντς και Σάρα Γουίλκινσον, και μας θύμισε πολύ τα λόγια του Γκάντι 
"Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στο κόσμο."

μα και του Καζαντζάκη
"Ν' αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
Θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω."

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένα δίφυλλο με προτάσεις για να ξεκινήσουμε από απλές καθημερινές συνήθειες. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου