Πολιτική απορρήτου και συμμόρφωση GDPR

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Διαβάσαμε τα βιβλία από τη σειρά "μικρές ελληνικές ιστορίες", της Γιολάντας Χατζή!


 

Οι "μικρές ελληνικές ιστορίες" από τις εκδόσεις Καστανιώτη, είναι από τις αγαπημένες των μικρών παιδιών. Με έξυπνο αφηγηματικό τρόπο, σύντομο και περιεκτικό, όπως αρμόζει στις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται, η συγγραφέας Γιολάντα Χατζή καταφέρνει να μιλήσει στα παιδιά για κομμάτια και γεγονότα της ιστορίας μας  και συγκεκριμένα εκείνα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο και οδήγησαν στην επανάσταση του 1821!
Κυκλοφόρησαν δύο νέοι τίτλοι "Κλέφτες και αρματωλοί" και η "Φιλική Εταιρεία" και σήμερα θα σας τα παρουσιάσουμε!



ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΩΛΟΙ


Ποιοι ήταν αρματωλοί και ποιοι οι κλέφτες; Πώς ζούσαν και πώς τους χρησιμοποιούσαν οι Τούρκοι προς όφελός τους; Ο σκληρός πασάς αναγκάζει με τη συμπεριφορά του τον χριστιανό ραγιά να φύγει από το χωριού του και να πάει στα βουνά και ο πασάς σκαρφίζεται ένα τρόπο για να τον πάρει με το μέρος του. Κλέφτες και αρματωλοί, από τους πρωταγωνιστές στις νικηφόρες μάχες της επανάστασης του 21 μέσα από μια ιστορία που εξηγήσει ακριβώς πώς ήταν τα πράγματα την εποχή εκείνη.








ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


Τρεις συμπατριώτες έμποροι συναντιόνται κρυφά στα καφενεία της Οδυσσού και μιλούν ψιθυριστά. Έχουν μεγάλα σχέδια και σπουδαίο όραμα, όμως υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να τους κατασκοπεύουν και αν μαθευτούν όλα, θα πάνε στράφι οι προσπάθειες που έχουν κάνει. Σιγά σιγά και χαμηλόφωνα οργανώνονται και η Φιλική Εταιρεία παίρνει μορφή. Σύντομα θαρραλέοι Έλληνες έξω από τα όρια της Ελλάδας στρώνουν το δρόμο για την ελευθερία!



Η σειρά απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και η συγγραφέας Γιολάντα Χατζή, με κατάλληλο τρόπο, απλά και κατανοητά μας μιλάει για τα σημαντικά πρόσωπα και τα γεγονότα που έστρωσαν το δρόμο και οδήγησαν του Έλληνες στο ξεσηκωμό και τελικά στην στην επανάσταση του 1821.
Στο τέλος των κειμένων υπάρχει γλωσσάρι με λέξεις που βοηθούν τους αναγνώστες να εμπεδώσουν καλύτερα την ιστορία!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα των εκδόσεων Καστανιώτη.


Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου