Πολιτική απορρήτου και συμμόρφωση GDPR

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Αϊρίν Άντλερ - Σέρλοκ, Λούπεν & εγώ - Έγκλημα στο κυνήγι της αλεπούς!



Βρισκόμαστε στο Λονδίνο του 1872. Ο πατέρας της Αϊρίν έχει μελαγχολική διάθεση, όπως κάθε χρόνο το χειμώνα. Ένας φίλος του, για να τον βοηθήσει να νιώσει καλύτερα τον κάλεσε να περάσει 2 εβδομάδες στο σπίτι του στην εξοχή. Πατέρας και κόρη δέχτηκαν την πρόσκληση και βρέθηκαν σε μια πανέμορφη αγροικία με μεγάλο κήπο, σε μια ήρεμη περιοχή. Ο πατέρας την Αϊρίν ασχολείται με την ιππασία και το κυνήγι της αλεπούς, ενώ η ίδια αφοσιώνεται στα άλογα και στη λογοτεχνία. Όμως οι ήρεμες μέρες δεν θα κρατήσουν πολύ. Σύντομα ανακαλύπτεται το πτώμα ενός άντρα ο οποίος είχε εξαφανιστεί τις προηγούμενες μέρες και η Αϊρίν αμέσως αναλαμβάνει δράση. Στέλνει γράμμα και προσκαλεί τον Σέρλοκ και τον Λούπεν να έθουν στο χωριό για να λύσουν την υπόθεση. Μαζί θα ξεκινήσουν την έρευνα, θα φτάσουν σε σκοτεινά σημεία, και θα γεμίσουν τα κενά της υπόθεσης.


 H Αϊρίν Άντλερ είναι ένας ακόμα ήρωας από τις γνωστές ιστορίες με τον Σέρλοκ Χόλμς του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στο βιβλίο με τίτλο "Ένα σκάνδαλο στη Βοημία", αλλά το όνομά της αναφέρθηκε και σε άλλες περιπέτειες του Σέρλοκ ("Η τελευταία υπόκλιση", "Η περιπέτεια του μπλε ρουμπινιού", "Μια υπόθεση ταυτότητας"). Στα βιβλία του Ντόιλ, η Αϊρίν, φαίνεται να είναι μια πανέξυπνη και εντυπωσιακή γυναίκα τόσο σαν προσωπικότητα όσο και σαν εμφάνιση. Ο Σέρλοκ Χολμς καθόλη τη διάρκεια των περιπετειών του κάνει αναφορά σε εκείνη χρησιμοποιώντας τη φράση "η γυναίκα", και πάντα διακρίνεται η συμπάθεια που της έχει.

Στη σειρά "Σέρλοκ, Λούπεν κι εγώ", γνωριζουμε την Αϊρίν σε μικρή ηλικία, η οποία είναι φίλη κολλητή με τον Σέρλοκ και τον Λούπεν και μαζί λύνουν διάφορες υποθέσεις μυστηρίου. Αυτό είναι το ένατο βιβλίο της σειράς και ομολογώ ότι κάθε φορά ενθουσιάζομαι όχι μόνο με την πλοκή της ιστορίας αλλά και με την χρήση της γλώσσας. Πλούσιες περιγραφές που σε γεμίζουν με εικόνες, όμως εύκολες στην κατανόηση για να μην κουράζονται οι μικροί αναγνώστες. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 9χρ και πάνω και συνήθως σε αυτές τις ηλικίες βρίσκουμε κείμενα με πολύ απλό λόγο, ώστε να είναι εύπεπτα. Ο συγγραφέας του βιβλίου έχει καταφέρει κάτι το οποίο απαιτεί μαεστρία στην αφήγηση: ο πλούσιος λόγος να μην είναι δυσνόητος, αλλά προσαρμοσμένος ηλικιακά στον αναγνώστη. Κοιτώντας ποιος είναι ο δημιουργός δεν μας έκανε εντύπωση καθώς ο ένας από τους δύο είναι ο Pierdomenico Baccalario του οποίου κείμενα έχουμε ξαναδιαβάσει και πάντα ξεχωρίζει για τη φαντασία του και τον τρόπο με τον οποίο πλέκει τις λέξεις στα κείμενά του. 

Μυστήριο, δράση, χιούμορ, έξυπνα γραμμένη περιπέτεια που κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία του σελίδα! Είναι το 9ο βιβλίο της σειράς "Σέρλοκ, Λούπεν κι εγώ" και το 10ο θα κυκλοφορήσει σύντομα!
Κάθε βιβλίο είναι αυτοτελές και δεν είναι ανάγκη να διαβαστούν με τη σειρά, αν και πάντα προτιμώ να τα διαβάζω έτσι.
Προτείνεται για παιδιά από 9χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο αλλά και να πεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μίνωας!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου