Πολιτική απορρήτου και συμμόρφωση GDPR

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... Ο Κιλόμπο και ο κύριος Ιατρογυμναστής, της Δάφνης Βλουμίδη



Θυμάστε τον Κιλόμπο; Εκείνο το γλυκό ελεφαντάκι που εμφανίστηκε μια μέρα απόσμενα στην ζωή της Δάφνης Βλουμίδη;
Ε, λοιπόν, φαίνεται πως αυτές τις μέρες δεν είναι καλά και η συγγραφέας έχει ανησυχήσει! Τον βλέπει μαραμένο, σκυθρωπό, χωρίς όρεξη να κάνει οτιδήποτε.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, άλλα του ζητάει να κάνει και άλλα κάνει αυτός. "Μάζεψε τα παιχνίδια σου" του λέει. Ο Κιλόμπο κάνει μια αριστερά και μια δεξιά την προβοσκίδα του και πετάει τα πάντα κάτω απο το κρεβάτι. "Πλύνε τα δόντια σου" του λέει, και αυτός παίρνει την οδοντόβουρτσα και χτενίζει τα μαλλιά του! Μια και δυο τον πάει στον ιατρογυμναστή. Τζίφος! δεν του βρήκε τίποτα περίεργο που να δικαιολογεί αυτή τη κατάσταση. Δυο και τρεις τον πάει στον σοφό παππού μήπως και κατεβάσει καμιά ιδέα. Ίσως χρειάζεται κάποια δραστηριότητα, προτείνει. Δοκιμάζουν ποδήλατο κολύμβηση, ποδόσφαιρο... τίποτα! Ο Κιλόμπο δεν έχει διάθεση για τίποτα!
Τι να είναι αυτό που θέλει ο μικρός ελέφαντας;



Τι να του λείπει; Πολύ απλά αυτό που θέλουν όλα τα παιδιά!

Ο Κιλόμπο, το μικρό αυτό ελεφαντάκι, έρχεται να μας θυμίσει τι είναι αυτό που χρειάζονται τα παιδιά περισσότερο από όλα. Σημαντικές οι δραστηριότητες ώστε να έχουν ερεθίσματα, να αποκτούν δεξιότητες, μα φαίνεται πως εμείς οι γονείς φροντίζουμε να γεμίζουμε το χρόνο τους μόνο με αυτές χωρίς να αφήνουμε για τα σημαντικά, για αυτά που τα παιδιά έχουν τόσο ανάγκη!


Μια γλυκιά ιστορία, που διαβάζεται ευχάριστα από την Δάφνη Βλουμίδη η οποία συνοδεύται με την πανέμορφη εικονογράφηση της Αντιγόνης Μακλέλλαν.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα, αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου