Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο "Χάθηκε η μπάλα...ξανά", της Ελένης Γεωργοστάθη!


ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ... ΞΑΝΑ!

Πότε επιτέλους θα σταματήσει η κατρακύλα των Αήττητων; Πόσα παγκόσμια πρωταθλήματα σκοπεύει να κατακτήσει ο Μο Τσονγκ; Πόσο ίδιες είναι η Σόφη και η Φώφη; Τι φοβερά μυστικά κρύβουν οι Εναλλακτικές Κομμώσεις ΑΑ; Και άραγε θα δουλέψει το σχέδιο του Γιάννη και του Αντρέα ή θα χαθεί κι αυτή τη φορά η μπάλα; (από το οπισθόφυλλο)





Η ομάδα που παίζουν η Φώφη και η Σόφη έχει πάρει την κάτω βόλτα. Και δυστυχώς το μεγαλύτερο βάρος της πτώσης πέφτει πάνω στα δύο αυτά κορίτσια μια και αυτές είναι η βασικές παίκτριες, τα φαβορί.
Από την άλλη ο Αντρέας και ο Γιάννης, έχουν ανακαλύψει ένα ξεχασμένο τραπέζι για πινγκ πονγκ και κάθε Τρίτη και Πέμπτη παίζουν τους δικούς τους αγώνες.
Μέσα σε όλα αυτά, η Μαρία Αντεμπαγιόρ, το μεγαλύτερο ταλέντου του γυναικείου μπάσκετ, κάνει την εμφάνισή της στη γειτονιά των παιδιών, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι στην Αμερική να προπονείται! Και όχι μόνο αυτό, αλλά την βρίσκουν να δουλεύει στο κομμωτήριο της περιοχής, ενώ η Σόφη επιμένει πως την ίδια μέρα έπαιζε αγώνα στην Αμερική. Μυστήρια πράγματα. Όπως και να έχει το πράγμα, αυτή η Μαρία Αντεμπαγιόρ που δουλεύει σε κατάστημα κοντά στο σπίτι τους θα τους βοηθήσει να δώσουν λίγο θάρρος και έμπνευση στα δυο κορίτσια!



H συγγραφέας Ελένη Γεωργοστάθη, μας χαρίζει άλλη μια έξυπνη και διασκεδαστική ιστορία, συνέχεια της πρώτης που τόσο αγαπήσαμε. Tα 4 παιδιά σε νέους "μπελάδες", αλλά πάντα ενωμένα και πολύ αγάπη το ένα για το άλλο θα ξεπεράσουν τα εμπόδια. Όμως η ιστορία του Γιάννη, του Αντρέα, της Φώφης και της Σόφης είναι κάτι παραπάνω από τη σχέση μεταξύ τους. Η συγγραφέας χρησιμοποιεί με πολύ εύστοχο τρόπο το μπάσκετ για να μας μιλήσει για διάφορα θέματα και καταστάσεις. Δεν είναι κάτι καινούριο βέβαια αυτό. Στο πρώτο της βιβλίο με αφορμή έναν αγώνα μπάσκετ μας μίλησε για τον εκφοβισμό και τις προεκτάσεις του. Έτσι κι εδώ, μέσα από τις αγωνίες των παιδιών για το αθλητικό τους μέλλον, η συγγραφέας αναφέρεται στα όνειρά τους αλλά και των γονέων για τα ίδια, προβληματίζεται κατά πόσο αυτά περιπλέκονται και πόσο τελικά είναι ξεκάθαρο στο παιδί το δικό του "θέλω". Μας μιλά ακόμα για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, και κατά πόσο έχουμε ξεπεράσει ιδέες του παρελθόντος. Θέματα που ακόμα και εμάς τους μεγάλους μας αγγίζουν και μας κάνουν να τα αναλογιστούμε. Δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι η Ελένη Γεωργοστάθη, καταφέρνει μέσα από την ιστορία του Γιάννη και του Αντρέα, της Φώφης και της Σόφης, να μας παρουσιάσει μια μικρογραφία της κοινωνίας, με τις αξίες της τα ιδανικά της, αλλά και τις εντάσεις, τα προβλήματα, τις δυσκολίες.



Είναι από τα βιβλία που θα χαρείτε να διαβάζετε και εσείς με τα παιδιά σας! Θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε από το πρώτο βιβλίο, με τίτλο Χάθηκε η μπάλα, αλλά και με αυτό να ξεκινήσετε δεν θα έχετε καμία δυσκολία.

Η εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με την πρώτη ιστορία, μαυρόασπρα χρώματα, σκίτσα χαρούμενα και διασκεδαστικά, δένει αρμονικά με το πνεύμα του βιβλίου.

Προτείνεται για παιδιά 9-11χρονων και μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο αλλά και να διαβάσετε ένα απόσπασμα στο
site των εκδόσεων Ψυχογιός!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου