Πολιτική απορρήτου και συμμόρφωση GDPR

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... "Γέτι, η δύναμη του ακόμα", της Μαρίνας Γιώτη!


 Το μικρό αγόρι έχει ένα φίλο, το Γέτι, που το μόνο που ξέρει να λέει είναι η λέξη "Ακόμη". Σιγά σιγά και μέσα από τις καθημερινές δυσκολίες το μικρό αγόρι αρχίζει να καταλαβαίνει τη δύναμη που έχει αυτή η μικρή λεξούλα και σύντομα όχι μόνο θα καταφέρει να κάνει αυτά που θέλει, αλλά θα εμπνεύσει και τους φίλους του.


Η συγγραφέας και εικονογράφος Μαρίνα Γιώτη αυτή τη φορά μας εντυπωσιάζει με το φανταστικό νέο της βιβλίο. Όχι μόνο ως προς τη σύλληψη της ιδέας, αλλά και ως προς το πώς το δούλεψε και δημιούργησε ένα άρτιο, υπέροχο αποτέλεσμα, άξιο να παραβρεθεί μεταξύ σπουδαίων παιδικών βιβλίων που εμπνέουν! Το φανταστικό αυτό πλάσμα που κρατά συντροφιά στο αγόρι και η μόνη λέξη που λέει είναι το "ακόμη", του δίνει καθημερινά δύναμη και κουράγιο να συνεχίζει την προσπάθεια γιατί μπορεί να μην καταφέρνει να λύσει τις ασκήσεις των μαθηματικών "ακόμη", αλλά να εξασκηθεί κι άλλο σύντομα θα είναι παιχνιδάκι!



Κάνοντας λογοπαίγνιο με το αγγλικό "yet" που σημαίνει /ακόμα/ και το γνωστό μυθικό πλάσμα Γέτι, η Μαρίνα Γιώτη μας εμπνέει και μας προτρέπει να πιστεύουμε στις δυνατότητες των παιδιών, να τα στηρίζουμε στις προσπάθειές τους και να τα ενθαρρύνουμε συνεχώς. Μια μικρή και απλή λέξη, που όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά στη στάση που έχουμε και αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες.  "ακόμη" δεν μπορείς να κάνεις ποδήλατο, "ακόμη" δεν φτάνεις το ράφι, "ακόμη" δεν μπορείς να ζωγραφίσεις σαν την αδερφή σου, "ακόμη" δεν μπορείς να βάλεις εύκολα καλάθια. Μια λέξη που ενώ θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, αποδεικνύεται πως μπορεί να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, και να μας δώσει ώθηση για νέα δοκιμή!


Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει παράθεμα σχετικά με το growth mindset, την στάση δηλαδή που βλέπει την αποτυχία όχι ως έλλειψη ικανότητας, αλλά ως ευκαιρία να αναπτύξει κανείς τις ικανότητές του, και ως πρόκληση που αντί να μας κόψει τη φόρα, μας ενεργοποιεί να προσπαθήσουμε ξανά, να δοκιμάσουμε διαφορετικούς τρόπους και να γίνουμε πιο δημιουργικοί. Kαι προσπάθεια την προσπάθεια, βελτιώνουμε τις ικανότητές μας και συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε!


Η εικονογράφηση ξεχωριστή και υπέροχη, φαίνεται ότι είναι δουλεμένη με μεράκι και με πολλή προσοχή και σεβασμό προς το μικρό αναγνώστη. Τα ουδέτερα, άτονα χρώματα κυριαρχούν στις εικόνες και το Γέτι, εξαιτίας του μεγέθους και του έντονου μπλε χρώματος, ξεχωρίζει κρατώντας αρχικά τον κύριο ρόλο στην ιστορία, θέλοντας προφανώς να τονιστεί η δύναμή του.


Μπορείτε να δείτε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο στην κλειστή ομάδα στο facebook της Μαρίνας Γιώτη.

Το αγάπησα αυτό το βιβλίο και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη δημιουργό! Είναι από αυτά που πρέπει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας να σας εμπνέει και εσάς και τα παιδιά σας!
Για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Διόπτρα.

Ευχαριστώ το αγαπημένο Δεντρόσπιτο που με αφήνει να σκαρφαλώνω στα ράφια του!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου