Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο ... "Η Κατ Γουλφ αναλαμβάνει δράση", της Λόρεν Σεντ Τζον!

Εικόνα από το site των εκδόσεων Μεταίχμιο

Την Κατ Γουλφ, την μικρή ηρωίδα που αγαπάει τα ζώα και λύνει υποθέσεις μυστηρίου, την γνωρίσαμε από το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Η Κατ Γουλφ, ερευνά". Τότε, διαβάζοντάς το, ευχόμασταν να έρθει σύντομα και στην Ελλάδα και το δεύτερο βιβλίο με ηρωίδα την Κατ Γουλφ. Φαντάζεστε λοιπόν πως ο ενθουσιασμός μας ήταν τεράστιος όταν τελικά έφτασε στα χέρια μας!


Σε αυτή την νέα περιπέτεια, η Κατ και η φίλη της η Χάρπερ αναλαμβάνουν μια καινούρια αποστολή. Μ
ετά την κατολίσθηση στο Τζουράσικ Κόουστ, αποκαλύπτεται ο σκελετός ενός σπάνιου δεινόσαυρου και ο πατέρας της Χάρπερ μαζί με την ομάδα του αναλαμβάνουν να το φέρουν όλο στην επιφάνεια. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια μεγάλη ανακάλυψη και καθώς τα νέα μαθαίνονται γρήγορα, γνωστοί επιστήμονες αλλά και διάφοροι διάσημοι, αρχίζουν να καταφθάνουν στο Μπλούμπελ Μπέι, ο καθένας για τον δικό του ύποπτο λόγο.
Τα πράγματα περιπλέκονται, όταν μαζί με τον δεινόσαυρο έρχεται στο φως και ένας ανθρώπινος σκελετός. Σε ποιον ανήκει και ποιος τον σκότωσε; Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Μικρούλης, ο αγριόγατος της Κατ, βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η συγγραφέας Λόρεν Σεντ Τζον, καταφέρνει για άλλη μια φορά να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μας και μας χαρίζει μια ακόμα φανταστική περιπέτεια, όλο μυστήριο και αγωνία. Συνήθως τα sequels, δεν είναι τοσο "δυνατά" όσο το πρώτο βιβλίο, αλλά ευτυχώς και το δεύτερο βιβλίο με ηρωίδα την Κατ Γουλφ καταφέρνει να διαφέρει. Η πλοκή συνεχώς και δυναμώνει,  όμορφα στοιχειοθετημένοι χαρακτήρες μπαίνουν στην ιστορία κάνοντάς την συναρπαστική. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι πληροφορίες για το εμπόριο εξωτικών ζώων, ευαισθητοποιώντας έτσι
από την μια μεριά τους αναγνώστες, και από την άλλη μας κινεί την περιέργεια και μας κάνει να θέλουμε να ψάξουμε περισσότερα γι αυτά τα τόσο περίεργα και διαφορετικά ζώα.

Υπέροχο βιβλίο για παιδιά από 10 χρόνων που διαβάζεται μονορούφι και θα σας φτάσει στο σημείο να τα παρακαλάτε να το κλείσουν επιτέλους! Μπορείτε να δείτε περισσότερα αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου