Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Διαβάσαμε το ... Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ - Ο Δον Κιχώτης και ο δράκος, του Έντουαρντ Μπέρι




Οι Αθάνατες ιστορίες εξακολουθούν να πέφτουν θύματα μια ςπαράξενης πλεκτάνης που αλλοιώνει την πλοκή τους. Και αυτή τη φορά ... ο Δον Κιχώτης δεν έρχεται αντιμέτωπος με ανεμόμυλους, αλλά με ένα δράκο. Έναν δράκο με σάρκα και φολίδες!
Η Άλμπα και ο Ντιέγκο κατάφεραν να διορθώσουν δύο ιστορίες, αλλά οι περιπέτειές τους μόλις τώρα ξεκίνησαν. Και κάθε φορά είναι και πιο επικίνδυνες!
Ανάμεσα σε ιππότες, πριγκίπισες, δράκους και... δαίμονες, θα πρέπει να καταφέρουν να επιβιώσουν και να επιστρέψουν στη ζωή τους και στη θεία Μπεατρίθ.


Πρόκειται για το 3ο βιβλίο της συναρπαστικής σειράς όπου οι κλασικές ιστορίες αλλοιώνονται και η ομορφιά τους παραποιείται από κάποιο μυστικό ξόρκι. Τα δύο παιδιά, η Άλμπα και ο Ντιέγκο και αυτή τη φορά θα αναλάβουν να διορθώσουν και να σώσουν την υπέροχη ιστορία του Δον Κιχώτη και να την επαναφέρουν στην αρχική της κατάσταση.
Όμως για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει να μπουν για άλλη μια φορά μέσα στο βιβλίο, να προσπαθήσουν και να σκαρφιστούν νέους τρόπους για να διορθώσουν την ιστορία. Βλέπετε του Δον Κιχώτη φαίναται να του αρέσει αυτή η νέα τροπή της ζωής του και δεν θέλει να την αφήσει εύκολα.
Τα παιδιά με το πείσμα τους και την φαντασία τους θα καταφέρουν να τον κάνουν να καταλάβει πως τα πλούτη και η δύναμη δεν αξίζουν τίποτα αν δεν έχεις κοντά σου αυτούς που αγαπάς. 


Πόσο μου αρέσουν τα βιβλία που "παίζουν" με γνωστές ιστορίες! Που σε κάνουν να δείς μια άλλη εκδοχή της, που σε βάζουν στην διαδικασία να αναρωτηθείς πώς θα ήταν τα πράγματα αν....

Συναρπαστική περιπέτεια, έξυπνη πλοκή με πολλές ανατροπές και πολύ διασκεδαστική που είμαι σίγουρη θα ευχαριστηθούν οι θησαυροί σας.

Ο συγγραφέας
Eduardo Jáuregui (το βιβλίο το υπογράφει μαζί με τον Pierdomenico ως Έντουαρντ Μπέρι) έχει κάνει μεταπτυχιακά και έρευνα πάνω στο γέλιο, και από φαίνεται μέσα από το κείμενο το γνωρίζει καλά.Η σειρά "Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ" απευθύνεται σε παιδιά 9+  και μπορείτε να δείτε περισσότερα αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες,  στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ.
Τα δύο πρώτα βιβλία της σειρά είναι τα παρακάτω:



 


Σας φιλώ γλυκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου