Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Διαβάσαμε το ... Ο φίλος μου ο διαβητούλης, της Κωνσταντίνας Φραντζεσκάκη



Ο μικρός Μιχάλης τελευταία νιώθει περίεργα. Όλο διψάει και πάει συνέχεια τουαλέτα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κοιμηθεί καλά τα βράδια. Η μαμά του ανησυχεί και έτσι τον πάει στον γιατρό.
 "Διάβητης" τους λέει όταν βλέπει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και για λίγη ώρα δεν μιλάει κανείς!

"Τι συμβαίνει;" αναρωτιέται ο Μιχάλης και μετά η λέξη διαβήτης στριφογυρίζει στο μυαλό του. "Διαβήτης, διαβήτης".

"Παρών" του λέει ένα μικροσκοπικό χαμογελαστό πλασματάκι δίπλα του.
 Από εκείνη τη στιγμή ο Μιχάλης έχει ένα καινούργιο φίλο που τον βοηθάει να καταλάβει τι είναι ο διαβήτης, του λύνει κάθε του απορία και είναι δίπλα του σε ό,τι θελήσει.  


Ένα βιβλίο που περιγράφει με πολύ όμορφο και κατανοητό τρόπο τα πάντα γύρω από το διαβήτη. Ο νεαρός αναγνώστης μαθαίνει τι σημαίνει διαβήτης και γιατί ονομάζεται έτσι, πώς επιρρεάζει τη λειτουργία του σώματος, ποια διατροφή πρέπει να ακολουθήσει, αν πρέπει να αθλείται και τι πρέπει να προσέχει. Ακόμα γνωρίζουμε την υπογλυκαιμία και την υπεργλυκαιμία, τα συμπτώματα αλλά και πώς πρέπει να αντιδράσουμε σε κάθε περίπτωση, καθώς και για το βαλιτσάκι που βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου.
Ο μικρός Μιχάλης αντιπροσωπεύει απόλυτα το κάθε παιδί με διαβήτη, και λύνει όλες τι απορίες που θα είχε σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.


"..το πιο γλυκό πράγμα στη ζωή δεν είναι τα γλυκά που τρώμε, αλλά να έχεις την αγάπη των φίλων σου, της οικογένειά σου και να είσαι καλά!"

Το κυριότερο είναι πως η συγγραφέας δεν μένει μόνο στα βασικά αλλά μιλάει και για τα συναισθήματα του παιδιού, πώς αυτό νιώθει, το φόβο του για τις βελόνες, την αγωνία του για το αν οι φίλοι του θα τον δέχονται τώρα στην παρέα τους και στέλνει όμορφα και αισιόδοξα μηνύματα.

"Όταν αντιμετωπίζουμε κάποια δυσκολία, δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, όλα λύνονται, αρκεί να το θέλουμε και να το πιστεύουμε!"


Προτείνεται για παιδιά 7+ και κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική (δείτε περισσότερα στο site τους εδώ).

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου