Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Γράψε τις καλύτερες ιστορίες, Κρίστοφερ Ετζ

Τα παιδιά έχουν τεράστια φαντασία και την εκδηλώνουν μέσα από τις απίστευτες ιστορίες που σκαρώνουν παίζοντας. Είμαι σίγουρη πως πολλές φορές θα έχετε πει
"Πω πω! Πώς το σκέφτηκε αυτό!"
ή
"Εγώ δεν θα το φανταζόμουν ποτέ!"


Μεγαλώνοντας πολλά παιδιά αρχίζουν να καταγράφουν τις ιστορίες τους. Έτσι και η Χριστιάννα μου έχει ένα πάκο με "βιβλία" που έχει φτιάξει (ενώνοντας κόλλες Α4 με σκοινάκι) στα οποία έχει γράψει τα δικά της παραμύθια και τα έχει εικονογραφήσει κιόλας!
Το βιβλίο "Γράψε τις καλύτερες ιστορίες" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι ό,τι χρειάζονται οι μικροί επίδοξοι συγγραφείς που κυκλοφορούν στα σπίτια μας!
Με απλές στοχευμένες οδηγίες τα παιδιά μπορούν να βρουν πολλές πληροφορίες για το πώς θα κάνουν την ιστορίας τους πιο ολοκληρωμένη.


Βρήκα ιδιαίτερα βοηθητικές τις σελίδες που περιέχουν θεματικό και πρωτότυπο λεξιλόγιο (για κωμωδία, περιπέτεια, τρόμου, ντετέκτιβ κλπ.) οι οποίες μας μαθαίνουν καινούργιες λέξεις αλλά και μας δίνουν ιδέες για να μην επαναλαμβανόμαστε!

Υπάρχουν διάφορες στήλες για κάθε τύπο ιστορίας που προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές οι οποίες δίνονται με αστείο και παραστατικό τρόπο και ο σκοπός τους είναι να βοηθήσουν τον μικρό συγγραφέα να "πλέξει" μια πιο ολοκληρωμένη ιστορία!

Όπως η στήλη "Ο συγγραφές προτείνει..." με συγκεκριμένες
μικρές συμβουλές και ιδέες ανάλογα με το θέμα της ιστορίας....



 ...ή την "Στάση για καύσιμα" στην οποία δίνονται παραδείγματα με αποσμάτα κειμένων από γνωστά βιβλία μεγάλων συγγραφέων.


Ένας πολύτιμος οδηγός συγγραφής για παιδιά που θέλουν να μάθουν πώς γράφεται μια ιστορία. Από την αρχική έμπνευση ως το τελικό κείμενο, καλύπτονται όλα τα θέματα που αφορούν τη συγγραφή, από κανόνεςγραμματικής, οδηγίες ως προς τη δομή, συμβουλές για την δημιουργία χαρακτήρων, ιστορικό υπόβαθρο ως τις οπτικές γωνίες, το λεξιλόγιο, την ονοματολογία.
Καλύπτει τα παρακάτω είδη ιστορίων:


Περιπέτεια
Ιστορία μυστηρίου
Ιστορία τρόμου
Αστεία ιστορία
Ιστορία επιστημονικής φαντασίας
Ιστορία κατασκοπείας
Ιστορία αγάπης
Ιστορία εποχής
Ημερολόγιο
Ιστορία με ζώα
Αθλητική ιστορία
Σχολική ιστορία
Θρίλερ
Σενάριο
Ιστορία-κοκτέιλ

Προτείνεται για παιδιά 8+ και μπορείτε να δείτε και άλλες πληροφορίες στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου