Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Διαβάσαμε το... Όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω και... του Αντώνη Παπαθεοδούλου


Πόσο μου αρέσουν τα δημιουργικά και διασκεδαστικά βιβλία. Και το βιβλίο "Όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω και..." του Αντώνη Παπαθεοδούλου από τις εκδόσεις Ίκαρος είναι σίγουρα ένα από αυτά που κερδίζει άνετα μια θεση στην παραπάνω κατηγορία προτίμησης!
Είναι υπέροχο που τελευταία οι συγγραφείς έχουν δώσει άλλες διαστάσεις και άλλο τρόπο "χρήσης"  των βιβλίων. Έτσι βοηθάνε τα παιδιά να διευρύνουν την δημιουργικότητά τους.


Για να σας δείξουμε λίγο πιο αναλυτικά το συγκεκριμένο βιβλίο...
Η κάθε σελίδα χωρίζεται οριζόντια σε τρία τμήματα. Το 1ο έχει ένα επάγγελμα, το 2ο την ειδικότητα και το 3ο την τοποθεσία.  Μπορείτε λοιπόν να γυρνάτε όποιο από τα 3 τμήματα της σελίδας θέλετε ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα και όλα μαζί συνθέτουν ένα ευφάνταστο και μοναδικό επάγγελμα.

15.625 διαφορετικοί συνδιασμοί ....δεν είναι εύκολο να βαρεθείς!!


Πολύ όμορφη έκπληξη είναι η κενή σελίδα στο τέλος του βιβλίου στην οποία το παιδί μπορεί να συμπληρώσει τις δικές του ιδέες και να ζωγραφίσει και τις αντίστοιχες εικόνες. Θα ήταν υπέροχο αν είχε περισσότερες γιατί καταλαβαίνετε πως 1 σελίδα είναι πολύ λίγη για τα παιδικά μυαλουδάκια!

Πέρα από δημιουργικό και διασκεδαστικό είναι ένας παιχνιδιάρικος τρόπος για τα μικρά παιδιά (πχ νηπιαγωγείου) να συνδιάσουν λέξη και εικόνα/αντικείμενο κάτι που βοηθάει πολύ στην εξάσκηση της λογικομαθηματικής νοημοσύνης, της λογικής και της μνήμης καθώς επίσης και στην γνωριμία με τα γράμματα και τις λέξεις.

Ένα βιβλίο που το ανοίγουμε καθημερινά ρωτώντας.... "Τι άλλο θα μπορούσα να γίνω;".

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site των εκδόσεων Ίκαρος εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου