Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Διαβάζουμε και παίζουμε με το ... Γράμμα στον μπαμπά και τη μαμά που καπνίζουν, Δήμητρα Μπουσίου




Το βιβλίο αυτό το πήραμε ακριβώς την περίοδο που ήταν οι μέρες κατά του καπνίσματος και στο σχολείο τα παιδιά είχαν πολλά σχετικά projects. (Εγώ είμαι φανατική αντικαπνίστρια, ο σύζυγος καπνίζει 4-5 τσιγάρα μετά από πολύ αγώνα που δώσαμε μαζι με τα παιδιά...χαχαχχαχαχα)


Κάθε μέρα λοιπόν, ακούγαμε διάφορα από το υπέροχο στόμα τους.

Μάλιστα όταν άρχισα να το διαβάζω ο μπαμπάς μας ήρθε κοντά για να δει ποιος το έγραψε! Θα έπαιρνε όρκο πως κάποιος έχει βάλει κοριό και έγραψε βιβλίο από τις ατάκες των παιδιών μας! χαχαχχαχαχαχαχχα....

Είναι πολύ εύστοχα γραμμένο και αγγίζει ευαίσθητες χορδές.

Μου αρέσει πολύ που είναι σαν σημειωματάκια με γραμματάκια που έχουν αυτή την αθώα ομορφιά, και φράσεις ακριβώς όπως τις λένε τα παιδιά... απλά και to the point!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγγραφέας Δήμητρα Μπούσιου είναι ιατρός πνευμονολόγος και μάλιστα δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στην εκστρατεία εναντίον του καπνίσματος. Ασχολείται τα τελευταία 8 χρόνια με την διακοπή καπνίσματος των ενηλίκων και από πενταετίας με την καπνιστική συμπεριφορά των εφήβων. Είναι συγγραφέας του προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος των εφήβων "Πάρε ανάσα" της Ελληνικής Πνευμολογικής Εταιρίας, που αφορά μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και βασίζεται στην ενεργή μάθηση, μέσω παραμυθιών, κόμικς, επιτραπέζιων παιχνιδιών, ομαδικών παιχνιδιών, παντομίμας και θεατρικών παραστάσεων το οποίο παρουσιάζει εθελοντικά στα σχολεία!

Ο Γιώργος μου ταυτίστηκε με τα κείμενα... "Είδες που στα λέω μπαμπά;" έλεγε!

Αυτό το βιβλίο νομίζω πως στέλνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα στους μεγάλους.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο site της Ελληνοεκδοτικής.

Μια όμορφη και εύκολη δραστηριότητα η οποία δείχνει με πολύ παραστατικό τρόπο πώς μαυρίζουν τα πνευμόνια από το κάπνισμα είναι αυτή που δείχνει το παρακάτω video την οποία κάναμε με τα  παιδιά μου!


Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου