Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Διαβάσαμε το....Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί, της Sun - Mi Hwang



Ψάχνοντας ένα καινούργιο βιβλίο για μένα έπεσε στα χέρια μου το "Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί". Είχα διαβάσει αρκετά καλές κριτικές για το πρώτο βιβλίο της Sun-Mi Hwang, το "Η κότα που ονειρεύτηκε να πετάξει" και αποφάσισα να το πάρω.

"Αυτή είναι η ιστορία μιας σκυλίτσας που την έλεγαν Μαλλιαρούλα. Γεννημένη παρακατιανή, λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής της περνάει τον περισσότερο καιρό της στην ηλιόλουστη αυλή του σπιτιού του αφεντικού της. Η Μαλλιαρούλα έχει όνειρα και προσδοκίες, ακριβώς όπως όλοι εμείς. Μα κάθε χειμώνα, μαύρα σύννεφα κατεβαίνουν και η Μαλλιαρούλα βρίσκεται αντιμέτωπη με δοκιμασίες που θα πρέπει να ξεπεράσει. Μέσα απ’ τα σύννεφα, κι ακόμα περισσότερο πέρα από τις πύλες της αυλής του αφεντικού της, βρίσκεται η πιθανότητα της φιλίας, της μητρότητας και της ευτυχίας – όλα αυτά είναι εκεί έξω και την περιμένουν, φτάνει η Μαλλιαρούλα να μπορέσει να τα κρατήσει, να τα φέρει στο σπίτι και να μας δείξει ότι η ίδια η ζωή είναι η πιο συναρπαστική περιπέτεια που θα ζήσουμε ποτέ."



Γενικώς είμαι βιβλιοφάγος, αλλά αυτό το βιβλίο το "καταβρόγχησα"  σε 3 μέρες... για την ακρίβεια νύχτες μια και πλέον αυτή είναι η ώρα που μπορώ να διαβάσω! Ήταν τόσο μαγικό, τόσο όμορφα γραμμένο που σε τράβαγε και δεν μπορούσες να το αφήσεις... όσο και αν νύσταζες!
Η Μαλλιαρούλα μας "μιλάει" για την φιλία, την αγάπη, την μητρότητα με τόσο άμεσο, λιττο  και τρυφερό τρόπο που σου "ποτίζει" την ψυχή σου. Καθώς το διαβάζεις ζεις δυνατά όλα τα συναισθήματα χαράς, λύπης, φόβου, απογοήτευσης, οργής και δεν σας κρύβω πως στο τέλος συγκινήθηκα πολύ.
Έχουμε και εμείς σκυλίτσα και αρκετές φορές ένιωσα πως πολλές σκέψεις της Μαλλιαρούλας θα μπορούσαν να είναι της Ντόλυς μας.
Επειδή είναι αρκετά εύκολο βιβλίο το διάβασε και η Χριστιάννα μου και την είδα πως ένιωσε και αυτή τα ίδια ακριβώς συναισθήματα με μένα. Κάθε δράδυ ανυπομονούσε να ξαπλώσει να το διαβάσει και ποτέ δεν ήταν αρκετός ο χρόνος. Ήθελε άλλο ένα κεφάλαιο ακόμα.

Είναι ένα βιβλίο εύπεπτο, με απλό αλλά ταυτόχρονο τόσο πλούσιο κείμενο, που το ζεις και το σκέφτεσαι για μέρες αφού το τελειώσεις.

Το συστήνω και για παιδάκια απο 10+.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο στο site των εκδόσεων Διόπτρα.


Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου