Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Θεατρο-πρόταση : Ο Κυριάκος και η χαμένη καμπανούλα της γιαγιάς....και διαγωνισμός προσκλήσεις!






Καιρό ήθελα να γράψω για αυτή την παράσταση αλλά κολλούσα. Βλέπετε ένας από τους συντελεστές, για την ακρίβεια ένας από τους συγγραφείς είναι η μικρή μου αδερφή και ό,τι και να έλεγα δεν θα ήμουν αντικειμενική.
Δεν είναι που της έχω αδυναμία και αποφάσισα τελικά να σας γράψω. Είναι γιατί τη συγκεκριμένη παράσταση, που παίζεται από το καλοκαίρι, ο κόσμος, και ειδικά οι πιο αυστηροί κριτές, τα παιδιά την έχουν αγκαλιάσει με ενθουσιασμό.
Είναι συγκινητικό να σου στέλνουν μηνύματα και να σου λένε πως τις μελωδίες τις σιγοψυθιρίζουν τα παιδιά τους και μετά από μήνες, πως πλένουν τα χεράκια τους όπως έκανε και ο Κυριάκος στην παράσταση και πως έρχονται να την δουν για 2η φορά γιατί "ο μικρός παρακαλούσε".



Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.
Μια μέρα η γιαγιά του Κυριάκου έχασε την μαγική της καμπανούλα. Την ψάχνει παντού αλλά δεν την βρίσκει. Και δεν είναι μια συνηθισμένη καμπανούλα που βρίσκεις στα μαγαζιά της πόλης. Της την είχε φέρει η νεράιδα Φούλα Χιονούλα από την χώρα του χιονιά.
Ο Κυριάκος αποφασίζει να ταξιδέψει για να την φέρει πίσω στην γιαγιά του και μαζί του βοηθό έχει την Φούλα.
Το ταξίδι ειναι μεγάλο και γι αυτό θα χρειαστεί να κάνει στάσεις σε διάφορα μέρη για να ξεκουραστεί να φάει και να παίξει.

Θα ναι εύκολο αυτό το ταξίδι;



Σε όλη την παράσταση υπάρχει ζωντανή μουσική και παρουσιάζονται όργανα από όλες τις οικογένειες των μουσικών οργάνων. Οι μουσικές που ακούγονται είναι διαφορετικών ειδών όπως μπλουζ, παραδοσιακή, ινδιάνικοι ρυθμοί κλπ. Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά μαθαίνουν τα ονόματα των οργάνων και το πώς παράγει ήχο το καθένα, μια και έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα μουσικά όργανα της παράστασης.





Είναι μια άκρως διαδραστική παράσταση, καθώς τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθόλη την διάρκεια είτε συνομιλώντας με τους ήρωες είτε μέσω των αντικειμένων με τα οποία έρχονται σε επαφή, γεμάτη εικόνες, ήχους και μυρωδιές και προσφέρει ποικίλα ερεθίσματα. Ταυτόχρονα όλο το έργο, από την αρχή του μέχρι την κατάληξή του, διαπνέεται από την κεντρική έννοια της αγάπης (προς την γιαγιά, την φύση κλπ) και των όμορφων συναισθημάτων που έπονται αυτής.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα για την παράσταση μπείτε στην σελίδα τους στο facbook εδώ.

Και αν θέλετε να ειστε ο τυχερός που θα κερδίσει μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση την Κυριακή στις 08/01 εδώ είμαστε εμείς!!!
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι 
- like και share τον διαγωνισμό που θα βρείτε στην ομάδα μας στο facebook

- like της σελίδα της παράστασης
- και να είστε μέλος την ομάδα μας

Σας φιλώ όλους γλυκά!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου