Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ποιος έκλεψε τον ήλιο; Γεωργέλη Κλαίρη από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος


Βλέποντας τον τίτλο και την πανέμορφη εικόνα στο εξώφυλλο το ξέραμε ότι θα μας άρεσε. Εκδόσεις Παπαδόπουλος βλέπεται. Είναι από τους εκδοτικούς οίκους που ξεχωρίζουμε.
Διαβάζοντάς το είδαμε πως για άλλη μια φορά δεν πέσαμε έξω.
Το βιβλίο ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες των παιδιών για τις ηλικίες που απευθύνεται (3+)
.

Απλό κείμενο χωρίς να χάνει σε ομορφιά, με υπέροχη εικονογράφηση και καταπληκτικά χρώματα. Δεν είναι τυχαίο μια και η εικονογράφος (που είναι και η συγγραφέας του βιβλίου) Κλαίρη Γεωργέλη, έχει κερδίσει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό!
Το τέλος του αρχικά μας προβλημάτισε .... στην συνέχεια βέβαια μας ενθουσίασε.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.


Τα ζωάκια λοιπόν ξυπνάνε ένα πρωί και όπως όλα τα άλλα πρωινά, ξεκινήσανε τις δουλειές τους: άλλος να πλένει τα δόντια του, άλλο ζωάκι ετοιμάζεται να μοιράσει το γάλα στα παιδια κλπ.

Προς μεγάλη τους έκπληξη αντιλαμβάνονται ότι ο ήλιος λείπει και ειναι σκοτεινά έξω!
Επικρατεί μεγάλη αναστάτωση... μέχρι που μαθαίνουν τον ένοχο και πρέπει να βρουν ένα τρόπο για να λύσουν το πρόβλημα που προκείπτει!
Στην τελευταία σελίδα λοιπόν, η συγγραφέας μας πληροφορεί πως τα ζωάκια βρήκαν λύση και κάνουν όλα μαζί μια γιορτή.....μα μια στιγμή....τι λύση βρήκαν;

Χμ, δεν το γράφει το κείμενο... μοιάζει να τελειώνει κάπως απότομα!

Η Χριστιάννα υποστήριζε πως δεν μπορεί, κάπου εδώ θα είναι η λύση. Και έτσι κοιτώντας προσεκτικά..... μα βέβαια στην εικόνα φαίνεται αν το παρατηρήσεις!

Πολύ μας άρεσε αυτό το παιχνίδι εικόνας και κειμένου!
Είναι ένα βιβλίο με το οποίο μπορείτε να "παίξετε" με τα παιδιά σε κάθε σελίδα. Μερικές ιδέες :
- κάνοντας τους ήχους των ζώων,
- κάνουμε ερωτήσεις που οι απαντήσεις τους κρύβονται στις εικόνες (πχ πώς κατάλαβε το πουλάκι οτι δεν εχει βγει ο ήλιος), 
- ερωτήσεις από την καθημερινότητα του παιδιού ( εσυ το πρωί τι κάνεις όταν ξυπνάς, ποια ειναι η αγαπημένη σου στιγμή το πρωι;)
- και φυσικά ερωτήσεις για να καταλάβει το παιδί πόσο σημαντικός είναι ο ήλιος (τι θα γίνει αν σταματήσει να βγαίνει ο ήλιος) κλπ

Όπως έχουμε ξαναπει... τα βιβλία δεν είναι μόνο για διάβασμα!

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο στο site των εκδόσεων Παπαδόπουλος εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου