Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Φτιάχνουμε σουπλά!


σουπλά απο τα χεράκια της Χριστιάννας όταν ήταν 5χρ

Ο Γιώργος μου είχε γεννέθλια το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και περίμενε πώς και πώς το πάρτυ του.
Από καιρό είχε διαλέξει το σχέδιο της τούρτας, και είχα καταλήξει στα πιατακια, καπελάκια κλπ. Μου έμενε να βρω τα δωράκια που θα καναμε στους φίλους του. Δεν ήθελα πάλι να δώσουμε βιβλία, ή σετ πλαστελίνες με κουπάτ....ήθελα κάτι διαφορετικό. Και θυμήθηκα για άλλη μια φορά την βάπτισή του!
Στην βάπτιση που λέτε, εκτός από τους σελιδοδείκτες-προσκλητήρια, είχα στο τραπέζι που θα καθόταν τα παιδάκια και από ένα σουπλά για το καθένα φτιαγμένο απο μας, με θέμα τον μικρό πρίγκιπα. Θυμάμαι πόσο άρεσαν και πόσο είχαν ενθουσιαστεί οι μαμάδες αλλά και τα παιδιά.

Για τα γεννέθλια του Γιώργου φέτος είπα να ζωγραφίσω σκηνές απο διάφορα παραμύθια που του αρέσει να διαβάζουμε, και έγραψα και από μια όμορφη φράση που αντιπροσωπεύει το παραμύθι.

 
Βιβλίο : "Θα σ'αγαπώ ό,τι και αν γίνει"
Αγαπημένη φράση: "Η αγάπη είναι σαν τα αστέρια...ποτέ δεν χάνεται και πάντα φωτίζει"


 Βιβλίο: "Το ποντικάκι που ήθελε να πιάσει ένα αστεράκι"
Αγαπημένη φράση :"Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα...ακόμα και να αγγίξεις ένα αστέρι"


 Βιβλίο: "Ο μικρός πρίγκιπας"
Αγαπημένη φράση: "Αυτό που βλέπω δεν είναι παρά μία φλούδα...το πιο σημαντικό είναι αόρατο"  και "Όλοι οι μεγάλοι ήταν κάποτε παιδιά"



 Βιβλίο : "Ο πιγκουίνος που ήθελε να πετάξει"
Αγαπημένη φράση : " Να θυμάσαι μόνο, μπορείς να καταφέρεις ό,τι θελήσεις αρκεί να το βάλεις καλά στο μυαλό σου και να το πιστέψεις"


 Βιβλίο :" Το Γκρούφαλο"
Βιβλίο : "Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας"
Αγαπημένη φράση: "Επειδή κάποτε προσπάθησες και δεν τα κατάφερες δεν σημαίνει πως πρέπει να τα παρατήσεις. Είμαι σίγουρος που θα τα καταφέρεις αν προσπαθήσεις ξανά"


Η Χριστιάννα μου έκατσε δίπλα μου και έφτιαξε τα δικά της με τον αγαπημένο της ήρωα Ηρακλή Πουαντιγιέ!


Τέλος φτιάξαμε και ένα από κάτι λωρίδες χρωματιστών χαρτονιών που μας είχαν περισσέψει. Τα πλέξαμε και γράψαμε τρυφερά μηνύματα η μία στην άλλη.




Η κατασκευή τους είναι σχετικά απλή και σίγουρα το δύσκολο και χρονοβόρο κομμάτι της διακόσμησης του σουπλά μπορεί να το αναλάβει το παιδί σας.

Πώς το φτιάχνουμε;
Παίρνουμε μία σελίδα σε μέγεθος Α3 και την ζωγραφίζουμε! Στην συνέχεια το πάμε σε ένα βιβλιοπωλείο και το πλαστικοποιούμε (το κόστος είναι περίπου 1,5 ευρω). Μπορούμε να το πλαστικοποιήσουμε και με την μεμβράνη που ντύνουμε τα βιβλία, αλλά επειδη θα χρειαστεί να πλύνουμε το σουπλά (σχεδόν καθημερινά) καλό θα είναι να το πάτε στο βιβλιοπωλείο.
 Τα δικά μας απο την βάπτιση του Γιώργου τα έχουμε τώρα 3 χρόνια και όπως σας είπα τα χρησιμοποιούμε καθημερινά δυο και τρεις φορες την ημερα!

Είναι μια φανταστική και εύκολη ιδέα!

Να περνάτε υπέροχα και να γελάτε δυνατά!


Σας φιλώ γλυκά!




Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο "Φτιάχνουμε σουπλά!" από τον δημιουργό Νερούτσου Βασιλική διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου