Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ο φανταστικός κόσμος της Ντόρι!



Έπεσε στα χέρια μας αυτό το βιβλίο και φυσικά το διαβάσαμε αμέσως!
Η Χριστιάννα μου ήθελε να το διαβάσουμε μαζί και δεν έχασα ευκαιρία.
Από τις πρώτες σελίδες κατάλαβα πως ειναι ό,τι πρέπει για την περιπτωση που αντιμετωπίζουμε αυτό τον καιρό.

Βλέπετε η Χριστιάννα κοντεύει τα 10, και ο Γιώργος είναι 4.  Μέχρι πρόσφατα ο Γιώργος μας ήταν ένα μικρό παιδάκι που έβλεπε την μεγάλη αδερφή του και έλιωνε... το ίδιο και εκείνη.Την ακολουθούσε πιστά και έκανε ό,τι του έλεγε.
Όμως τελευταία η Χριστιάννα μου φαίνεται να ενοχλείται απο τον μικρό της αδερφό μια και δεν την αφήνει σε ησυχία. Μεγάλωσε και αυτός και διεκδικεί περισσότερα!
Από την άλλη εκείνη έχει πια άλλα ενδιαφέροντα και ο Γιώργος για της τραβήξει την προσοχή και να ασχοληθεί μαζί του κάνει ό,τι τρέλα μπορείτε να φανταστείτε. Της χαλάει το πάζλ, της μουντζουρώνει την ζωγραφιά, της βουτάει τις πλαστελίνες, την ρωτάει επανειλημμένα αν έχει κροκόδειλους στο σχολείο της γιατί το δικό είναι καλύτερο που έχει και δεινόσαυρους (!!!), επιμένει πως ο γάτος μας είναι κορίτσι ή ότι δεν βρέχει ενώ έξω ρίχνει καρεκλοπόδαρα και άλλα πολλά....

Και η Χριστιάννα είναι (ορισμένες φορές!!!) πολύ "μεγάλη" πια για να ανέχεται παιδιάστικα καπρίτσια.... χαχχαχαχαχαχχαχα!

Βλέποντας λοιπόν την παρακάτω εικόνα



όπου τα μεγάλα αδέρφια της Ντόρι δεν μπορούν να είναι ούτε στο ιδιο δωμάτιο μαζί της, σκέφτηκα πως ειναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δει και πώς νιώθει ο αδερφός της ....να δει και από άλλη οπτική γωνία!
Ένα πολυ τρυφερό βιβλίο που σε κάνει να νιώθεις πως πραγματικά ακούς τις σκέψεις ενός μικρού παιδιού το οποίο καταφέρνει μέσα από την παιδική του φαντασία να περνάει τέλεια και να ξεπερνάει όλες τις μικρές δυσκολίες!

Πολύ διασκεδαστικό και εύκολο από αυτα τα βιβλία που τα διαβάζεις ευχάριστα και χωρίς να το καταλάβεις έχεις φτάσει στο τέλος του!
Απευθύνεται σε παιδάκια από 7 ετών, έχει κερδίσει τους επαίνους Golden Kite Honor και American Library Association Notable Book, ανακυρήχθηκε καλύτερο βιβλίο της χρονιάς και μεταφράζεται σε 15 χώρες!
Δείτε περισσότερα για το βιβλίο στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ.

Και επειδή μας αρέσει να μοιραζόμαστε βιβλία που μας αρέσουν μπείτε στον διαγωνισμό εδώ  για να κερδίσετε ένα αντίτυπο του συγκεκριμένου.
Να περνάτε υπέροχα και να γελάτε δυνατά!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου