Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ηρακλής Πουαντιγιέ...ένας ντετέκτιβ διαφορετικός!


Σήμερα θα σας μιλήσουμε για έναν ντετέκτιβ που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο. Είναι λίγο περισσότερο μαλλιαρός, και .... "μυρίζεται" τον ένοχο πολύ εύκολα!
Μα φυσικά αναφερόμαστε στον γλυκό και πανέξυπνο σκυλάκο Ηρακλή Πουαντιγιέ. Έναν ντετέκτιβ τετραπέρατο, και φιλότεχνο με λαμπρή καριέρα και πάρα πολλές επιτυχίες στην εξιχνίαση μυστηρίων!
Δεν είναι βέβαια μόνος του. Στο πλευρό του έχει την πολύτιμη και βαρήκοη (δυστυχώς για τον ντετέκτιβ) Αγαθή Γαλή, μία γατούλα που λατρεύει τα υλικά αγαθά και τις απολαύσεις.

Διάσημοι ηθοποιοί σαπουνόπερας, κληρονόμοι, ζάμπλουτοι φίλοι, όλοι εμπιστεύονται το αχτύπητο  δίδυμο και σε αυτούς καταφεύγουν όταν χάνεται μυστηριωδώς ο πανακριβος πίνακας, όταν ακούγονται ανατριχιαστικές φωνές από την άδεια σοφίτα ή όταν εξαφανίζεται αναπάντεχα το πολύτιμο μενταγιόν. 

Η κόρη μου το λάτρεψε!
Πρέπει να σας πω, πως και στα 9 της ακόμα ήθελε να της διαβάζω εγώ το βιβλίο ή τουλάχιστον ένα κεφάλαιο εγώ και ένα εκείνη.
Τα συγκεκριμένα βιβλία τα διάβασε μόνη της και ..... μονορούφι που λένε!
Πιστεύω πως ειναι ακριβώς γραμμένα στα μέτρα της ηλικίας στην οποία απευθύνεται (7-9χρ). Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο για να κουράσει, έχει πολύ χιούμορ που το καθιστά ευχάριστο και έχει ενδιαφέρουσα πλοκή μια και το τέλος είναι ανατρεπτικό!

Τρελαίνομαι για τα λογοπαίγνια που έχει χρησιμοποιήσει η συγγραφέας όπως:
" Ποιος έβαλε την πατούσα του στην μπιζουτιέρα της βαρόνης;"



Το τελευταίο που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι που μας πέρασε δεν μας απογοήτευσε καθόλου. Το "Ούτε ψύλλος στον κόρφο" συνεχίζει να κρατάει την αγωνία στα παιδιά.

Δείτε περισσότερα για τα βιβλία στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο και μπείτε στην κλήρωση (εδώ) για το τελευταιο της σειράς βιβλίο!

2 σχόλια: