Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Σελιδοδείκτες...ή προσκλητήριο?



Ξέρω ότι ο τίτλος μπερδεύει αλλά θα καταλάβετε τι εννοώ.
Πριν από 2 χρόνια είχαμε την βάφτιση του Γιώργου και σκεφτόμουν το θέμα που θα είχαμε.
Γνωρίζετε πλέον ότι αγαπάμε πολύ τα βιβλία και τα παραμύθια. Εκείνο τον καιρό έπεσε στα χέρια μας μια συλλεκτική έκδοση του Μικρού πρίγκιπα και αποφασίσαμε να έχουμε αυτό σαν θέμα για την βάφτιση.
Δεν ήθελα όμως τα προσκλητήρια να είναι κλασικα μια κάρτα με μια εικόνα απο το Μικρό πρίγκιπα. Ήθελα να ειναι κάτι διαφορετικό.
Και επειδή είχα σκοπό να δώσω στις νονές μαζί με την πρόσκληση και μια συλλεκτική έκδοση του βιβλίου, μου ήρθε η ιδέα για σελιδοδείκτη-πρόσκληση.
Η διασικασία ήταν πολύ εύκολη (αν και το να φτιάχνεις μόνος σου 50+ προσκλητηρια είναι βουνό).

1) Έκοψα ορθογώνια μακρόστενα χαρτόνια σε διάφορα χρώματα από αυτα που θα είχα για την βάπτιση (μωβ, πράσινο, γαλάζιο...έβαλα και κίτρινο για να σπάει).
Τώρα που το σκέφτομαι αντί να πειραματίζομαι με τις διαστάσεις θα μπορούσα να είχα χρησιμοποιήσει σαν μοντέλο έναν από τους χάρτινους διαφημιστικούς σελιδοδείκτες που δίνουν τα βιβλιοπωλεία μαζί με την αγορά βιβλίου.


2) Στην συνέχεια βρήκα μια όμορφη εικόνα με τον μικρό πρίγκιπα σε καλή ανάλυση (το σκάναρα απο το βιβλίο και πρόσθεσα και μια αγαπημένη φράση από το κείμενο) και την "έκοψα" (χρησιμοποιώντας κάποιο εργαλείο στον υπολογιστή) 0,5 εκατοστά μικρότερη περιμετρικά από τις διαστάσεις που είχα για τα ορθογώνια χαρτόνια. Τα τύπωσα, και τα κόλλησα προσεκτικά πάνω στο χρωματιστό χαρτόνι.

3) Χρησιμοποιώντας την πλαστική μεμβράνη που μου είχε μείνει απο τα σχολικά βιβλία της Χριστιάννας, τα "πλαστικοποίησα".


4) Τέλος χρησιμοποιώντας τον απλό διακορευτή χαρτιού, έκανα μια τρύπα κεντρικά στο πανω μέρος, και πέρασα χρωματιστές κορδέλες.

Έτοιμος ο σελιδοδείκτης.

Για να γίνει πρόσκληση τύπωσα σε κίτρινα χαρτονάκια το κείμενο, το τύλιξα σε ρολό και το έδεσα σε ένα απο τα κορδελάκια.
Έτοιμη και η πρόσκληση!
Εννοείται πως έφτιαξα 5-6 παραπάνω ώστε να έχουμε στο σπίτι για τα βιβλία μας γιατί μου άρεσαν πολύ !

Της Χριστιάννας (τότε ήταν 6χρ) της άρεσε η διαδικασία και μια και ήταν απλή έκατσε δίπλα μου και έφτιαχνε σελιδοδείκτες αυτοσχεδιάζοντας. Κάποιους τους ζωγράφισε, σε κάποιους κόλλησε αυτοκολλητάκια και έκανε μια σύνθεση, σε άλλους έβαλε ματάκια και ένα στόμα κλπ.

σελιδοδείκτης Χριστιάννας με αυτοκόλλητα


Όπως είπα είναι πολύ εύκολο το παιδί να δημιουργήσει ό,τι θέλει, και με το να το πλαστικοποιήσετε δεν χαλάει!
Τους έχουμε τώρα 3 χρόνια και είναι σαν καινούργιοι όπως είδατε στις φώτος, παρόλο που έχουν "κακοποιηθεί" αρκετά....χαχχαχαχαχχχαχαχα!

Σας φιλώ γλυκά!




Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο "Σελιδοδείκτης ...ή προσκλητήριο?" από τον δημιουργό Νερούτσου Βασιλική διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!!Είσαι μέσα στο μυαλό μου!!!Ετοιμάζοντας τη βάπτιση της κόρης μου έχω ακριβώς την ίδια ιδέα σελιδοδείκτες με τη Sarah Kay...Χάρηκα που σε συνάντησα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντίνα μου, να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου!
      Αν χρειαστείς βοήθεια για extra tips πες μου, αν και είναι αρκετά εύκολο και δεν θέλει πολύ κόπο!
      Τα έχω τώρα 3 χρόνια και είναι ολοκαίνουργια...αν εξαιρέσεις το ένα που το πήρε ο μικρός...χαχχαχαχαχαχχα..... παρόλο όμως την ταλαιπωρία του αν τον δεις, στην πρώτη φωτο φαίνεται οτι απλά τσαλακώθηκε λιγάκι!

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ!!!όλοι να χαιρόμαστε τα παιδάκια μας...Η αλήθεια είναι πως σκέφτομαι την τεχνική του decoupage...αλλά ποτέ δε ξέρεις με μενα...Θα τα δεις σύντομα ελπίζω....

      Διαγραφή
    3. Ω, και το decoupage θα είναι πολυ όμορφο!!! θα περιμένουμε να τα δούμε!!!

      Διαγραφή