Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Μία πρόταση για κάθε ηλικία ....Αύγουστος










Αν και λίγο καθυστερημένα οι προτάσεις μας για αυτό το μήνα είναι:

Για παιδάκια 2+


Αν και στα αγγλικά παρόλα αυτα το βρίσκω πολύ καλό και εκπαιδευτικό για αυτές τις ηλικίες. Δείτε τι γράψαμε για το βιβλίο εδώ.

Για παιδάκια 5+

Μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική σειρά που εισάγει το μικρό παιδί στις βασικές επιστημονικές έννοιες. Στόχος της είναι να αποκαλύψει την επιστήμη μέσα από το παιχνίδι στο περιβάλλον του παιδιού και να εξηγήσει τις έννοιες με απλούς όρους. Κάθε βιβλίο περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για τους γονείς και τους δασκάλους κι ένα εύκολο πείραμα.

Για παιδάκια 8+

Αγαπημένο μας! Το διάβασε με μία ανάσα η Χριστιάννα. Δείτε τι γράψαμε για αυτό το βιβλίο εδω.

Για παιδιά 10+

Ο Ένας και μοναδικός Ιβάν είναι ένας ύμνος στη μοναδικότητα και ταυτόχρονα ο τρόπος με τον οποίο η Αμερικανίδα Κάθριν Απλγκέιτ απέτισε φόρο τιμής σε όλα τα ζώα που έζησαν ή γεννήθηκαν και συνεχίζουν να ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στο θέμα της μεταχείρισης των άγριων ζώων. Ο λογοτεχνικός Ιβάν είναι ένας «φοβερός και τρομερός γορίλας» που ζει φυλακισμένος σε τσίρκο ζώων. Μια ιστορία εμπνευσμένη από το πραγματικό περιστατικό αιχμαλωσίας του γορίλα Ιβάν από το Κονγκό.


Για παιδιά 12+

Ζουν στο ίδιο χωριό, κάτω από τον ίδιο ουρανό. Έφηβοι που έχουν τα ίδια όνειρα, τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες ελπίδες. Πηγαίνουν στο ίδιο γυμνάσιο, αλλά είναι ξένοι μεταξύ τους. Μουσουλμάνοι, χριστιανοί, Ρομά. Οι κοινωνίες όπου μεγαλώνουν στέκονται εμπόδιο στο να γίνουν μια δεμένη συντροφιά. Μια ομάδα τέτοιων παιδιών με τη βοήθεια των δασκάλων τους αρχίζουν να αναρωτιούνται το γιατί. Κάνουν το μεγάλο βήμα μες στο σχολείο για να ενώσουν τους κρίκους της αλυσίδας τους. Με καλή θέληση βρίσκουν τα κοινά τους στοιχεία: την αγάπη τους για τη γνώση και τη μάθηση, για τη φύση, για τα άλογα, για τα αστέρια. Ανακαλύπτουν τις ομοιότητες των πολιτισμών τους και τις κοινές καταβολές των μύθων τους. Το παιχνίδι της μοίρας, που αποδίδει με το δικό της τρόπο τη δικαιοσύνη, τα μπλέκει σε μια περιπέτεια, από όπου βγαίνουν πιο δυνατά και πιο αποφασισμένα να διεκδικήσουν το μέλλον που τους ανήκει.
Ένα βιβλίο για την αγάπη, τη φιλία, την αλληλεγγύη και την άρση των προκαταλήψεων μέσα από την κατανόηση της διαφορετικότητας του άλλου.

Για παιδιά 15+

Είχες τα πάντα, δεν έχεις πια τίποτα. Ποιος είναι πιο τρελός από σένα;
Η παρούσα σειρά αποτελεί μια σειρά 10 βιβλίων με κλασικές ιστορίες από όλο τον κόσμο, γραμμένες εκ νέου από μερικούς από τους καλύτερους σύγχρονους συγγραφείς του κόσμου. Όμορφα εικονογραφημένες, και συνοδεύονται από ένα σημείωμα σχετικά με την προέλευση της κάθε ιστορίας. Τα βιβλία έχουν δέκα κεφάλαια, περίπου ίσου μήκους, με ένα μοτίβο και ρυθμό που τα κάνουν ιδανικά αναγνώσματα για παιδιά από 8-88 ετών.













Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο "Μια πρόταση για κάθε ηλικία Αύγουστος!" από τον δημιουργό Νερούτσου Βασιλική διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου