Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Μία πρόταση για κάθε ηλικία!

Για παιδάκια 2+

Ακούω τα άγρια ζώα
¨Ενα βιβλίο με ήχους και καταπληκτική εικονογράφηση. Πατάς πάνω στο ζωάκι και ακούγεται ο ήχος του σε πολύ καλή ποιότητα!


Για παιδάκια 3+

Παρακαλώ μπαμπά, φέρε μου το φεγγάρι
Μια απλή, τρυφερή ιστορία, από εκείνες που ξέρει να πλάθει μοναδικά, με υλικό τα χρώματα και τα όνειρα, αυτός ο σπουδαίος ζωγράφος. Σελίδες που ξεδιπλώνονται μπροστά στα εκστατικά μάτια του παιδιού, ενώ οι ενήλικες ανακαλούν με γλυκόπικρη νοσταλγία τη δική τους παιδική ηλικία. Να προσθέσουμε ότι οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν στα πολύ μικρά παιδιά τους για τις φάσεις του φεγγαριού, από την Πανσέληνο ως τη χάση; Μάλλον περιττεύει!
Δείτε τις δραστηριότητες που κάναμε με αφορμή αυτό το βιβλίο εδώ.

Για παιδάκια 5+ 


Λυσιστράτη, Διασκευή Σοφία Ζαραμπούκα
Η Σοφία Ζαραμπούκα, με τις πολύχρωμες ολοσέλιδες, όλο χιούμορ ζωγραφιές της και με πολύ απλά λόγια, διηγείται στα μικρά παιδιά την υπόθεση από μερικές κωμωδίες του σατιρικού ποιητή. Μιλάει για το Διόνυσο που κατέβηκε στον Άδη να φέρει πίσω τον Ευριπίδη, για την Ειρήνη και τη Λυσιστράτη, τονίζοντας το αντιπολεμικό τους πνεύμα, για τους Όρνιθες, για τον Πλούτο...

Για παιδάκια 7+

Τα χειρόγραφα του πύργου, Αθηνά Μπίνιου
Στα χαλάσματα ενός πύργου δύο παιδιά βρίσκουν ένα μπαουλάκι με παλιά χειρόγραφα και ζωγραφιές. Αυτό το γεγονός γίνεται αφορμή να μάθουμε πώς γνωρίστηκαν ο Κυριάκος και η Πανώρια και ποιος τους φυλάκισε μες στο πηγάδι. Πώς κατέληξε το πιο άταχτο παιδί του χωριού; Εσείς θέλετε να γίνετε, έστω και για λίγο, δικαστές; Μία ιστορία επηρεασμένη από τη λαϊκή παράδοση, η οποία δένει το παρελθόν με το παρόν και μας παρέχει πληροφορίες για τη ζωή της Μάνης. Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν Η Ταρώ κι ο Ζαχαροζυμωμένος και Το κατόρθωμα του Δάκρυ.

Για παιδάκια 9+

Ποιoς ευθύνεται για την εξαφάνιση της Ντόροθυ Σνοτ; Ή μήπως είναι απαγωγή…; Τι συμβαίνει στον πύργο της Ούρσουλα ντε Φλαφ; Είναι στ’ αλήθεια στοιχειωμένος ή κρύβει κάποιο ακόμα σκοτεινότερο μυστικό…; Ποια κατάρα σκεπάζει το θρυλικό περιδέραιο της Νιαουφερτίτης; Και τι θα συμβεί σ’ αυτόν που θα τολμήσει να το αποκτήσει…; Κι ένα ταξίδι με το διάσημο τρένο Τούνδρα Εξπρές, όπου, μέσα στο χιόνι και τη σιωπή, μια σειρά από φοβερά εγκλήματα αρχίζουν να συμβαίνουν το ένα μετά το άλλο… Τις μυστηριώδεις, γεμάτες αγωνία αυτές υποθέσεις καλείται να εξιχνιάσει ο διάσημος Κορνήλιος Κρικ, ο κορυφαίος σκίουρος-ντετέκτιβ του πλανήτη, με την πιστή του φίλη και συνεργάτιδα, την πυγολαμπίδα Μάρθα, η οποία είναι διάσημη… για άλλους λόγους, όπως το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο και οι ξεκαρδιστικοί μπελάδες στους οποίους συχνά μπλέκεται από μόνη της. Οι τέσσερις αυτές περιπέτειες του Κορνήλιου Κρικ, για πρώτη φορά μαζί σ’ ένα βιβλίο, αποκαλύπτουν τα συναρπαστικά τους μυστικά σε νέους αναγνώστες, μικρούς και μεγάλους.



Για παιδιά 11+



Η μικρή Περίνα χάνει τους γονείς της σε ηλικία έντεκα ετών. Μόνη, χωρίς λεφτά και φαγητό, αποφασίζει να ξεκινήσει με τα πόδια από το Παρίσι με προορισμό το Μαροκούρ, προκειμένου να συναντήσει τη μοναδική οικογένεια που της έχει απομείνει: την οικογένεια του πατέρα της. Εκεί, με στήριγμα την υπομονή της, την περηφάνια της, την εξυπνάδα της και την εργατικότητά της, πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων παραμερίζοντας συμφέροντα και δυσκολίες.
Θα μπορέσει να αλλάξει τη ζωή της; Θα γνωρίσει ποτέ την ευτυχία;


Για παιδά 13+


Σπάσε τη σιωπή! Πάψε να είσαι θεατής. Δράσε! 
Έρικ είναι καινούριος στην πόλη αλλά και στο σχολείο. Μια μέρα γνωρίζει τον Γκρίφιν, έναν πολύ κουλ και δημοφιλή συμμαθητή του που πάντοτε περιστοιχίζεται από τη συμμορία του. Ο Έρικ βλέπει τη βία και τον εκφοβισμό που ασκεί η συμμορία του Γκρίφιν, αλλά προτιμάει να μένει σιωπηλός θεατής. Φοβάται μη γίνει κι αυτός θύμα τους. Κάποτε όμως ο Γκρίφιν τον προκαλεί. Και τότε ο Έρικ θα σπάσει τη σιωπή…
Ένα καθηλωτικό βιβλίο για τον σχολικό εκφοβισμό και τη συνωμοσία της σιωπής.


Για παιδιά 15+

Τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του ο Βίνσεντ βαν Γκογκ εγκατέλειψε το Παρίσι και εγκαταστάθηκε στη νότια Γαλλία. Ερωτεύτηκε το τοπίο και το φως, ζωγράφιζε ακατάπαυστα και με πάθος. Είναι η περίοδος που μπήκε σ' έναν διαρκή διάλογο με την τέχνη, με τις ιδέες και τα όνειρά του: δημιούργησε τα πιο ωραία έργα του, ονειρεύτηκε να στήσει μια εστία καλλιτεχνών, βασανίστηκε από την ψυχασθένειά του - που κορυφώθηκε στο γνωστό επεισόδιο με το κόψιμο του αυτιού.
Με φωτεινά, δυνατά χρώματα, όπως στα έργα του, η Μπάρμπαρα Στοκ, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και στις επιστολές που αντάλλασσε με τον αδερφό του Τέο, ζωντανεύει τον Βίνσεντ και του δίνει φωνή. Ξετυλίγοντας πτυχές του χαρακτήρα του, τόσο στις δημιουργικές στιγμές του όσο και στις εξάρσεις της ψυχικής του αστάθειας, μας αποκαλύπτει τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τα μοναδικά έργα τέχνης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
"Η Στοκ καταφέρνει έξοχα και με ευαισθησία να αποδώσει τον καλλιτέχνη, είτε κυριεύεται από την τρέλα είτε κάθεται ανάμεσα στα σταχοχώραφα και στα ηλιοτρόπια της Αρλ". (The Guardian)




Αυτό το μήνα παρήγγειλα για μένα το "Το σπίτι του ύπνου". Μου το συστήσανε σαν πολύ καλό.
Μόλις το διαβάσω θα σας πω εντυπώσεις.

Να περνάτε υπέροχα και να γελάτε με την καρδιά σας!!!




Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο "Μια πρόταση για κάθε ηλικία!" από τον δημιουργό Νερούτσου Βασιλική διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου