Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Εβδομαδιαίοι σπόροι χαρούμενης μάθησης.....4η εβδομάδα!


Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός όταν περνάς όμορφα!

Μπανάκια, βόλτες, φίλοι, παιχνίδια! Αχ, για αυτό αγαπώ το καλοκαίρι... σου δίνει την αισθηση ελευθερίας και ανεμελιάς. Μαζί με τα παιδιά νιώθω πως και εγώ είμαι σε διακοπές... αν και ακόμα δουλευω και δεν προβλέπεται να πάρω άδεια πριν τον Αύγουστο.
Παρόλα αυτά με το να μην έχουμε διάβασμα και δραστηριότητες, δεν έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσουμε το απόγευμα... και αυτό όπως και να το κάνεις είναι μια κάποια ελευθερία!!! Είμαι σίγουρη πως με καταλαβαίνετε!
Επειδή λοιπόν υπάρχει ελευθερία και μερικές φορές μας βρίσκω να βαριόμαστε πολύ να βγούμε έξω, κάθε Σαββατοκύριακο κάνω μια μικρή έρευνα για να μαζεψω δραστηριότητες ώστε να έχω εύκαιρες σε περίπτωση που είμαστε σπίτι...να μην ψάχνω τελευταία στιγμή.

Για την εβδομάδα που μας έρχεται σκέφτηκα τα παρακάτω:

1) Ζωγραφίζουμε τα βότσαλα απο την παραλία και φτιάχνουμε τρίλιζα ...Δεν είναι ανάγκη να έχουν τα βότσαλα μόνο το σχήμα Χ ή το Ο...μπορείτε να διαλέξετε τα μισά να είναι μελισσούλες και άλλα πασχαλίτσες...ή όποιο άλλο σχέδιο θέλετε!



από το Balancing Home
2)  παιχνιδια με νερό στο μπαλκόνι ή τον κήπο...
Σε ποιο παιδί δεν αρέσει να παίζει με τα νερά. Ε, λοιπόν ένα απόγευμα γεμίστε λεκάνες βγάλτε τα στο μπαλκόνι και οι κούκλες πάνε παραλία, οι πειρατές ταξιδεύουν σε μέρη άγνωστα ή απλά τσαλαβουτάμε και ανακαλύπτουμε (για τις μικρότερες ηλικίες)!


3)  Θα ξαναθυμιθούμε την pop art

4) θα δούμε πώς το έδαφος επιρρεάζει την ποιότητα του πόσιμου νερού

5)  Θα βάλουμε μουσική και θα χορέψουμε μέχρι να καταρρεύσουμε!

Αν θέετε να πάρετε και άλλες ιδέες δείτε τα αντίστοιχα posts για την , την και την εβδομάδα!


Να περνάτε υπέροχα και να γελάτε με την καρδιά σας!



 

Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο "Εβδομαδιαίοι σπόροι χαρούμενης μάθησης...4η εβδομάδα!" από τον δημιουργό Νερούτσου Βασιλική διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου