Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Φτιάχνουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι σε 5 λεπτά?

Η Χριστιάννα κάθε τόσο μου ζητάει να της τυπώνω διάφορες εικόνες απο το internet, μετά τις κόβει και τις κολλάει σε χαρτόνια και φτιάχνει ιστορίες. Μάλιστα μερικές φορές κόβει και τα χαρτόνια σε μέγεθος Α4 τα ενώνει και φτιαχνει το δικό της βιβλίο.
Προχθές λοιπόν που είχε κόψει τις εικόνες είπαμε να παίξουμε ένα καινούργιο παιχνίδι. Μαζέψαμε και παλιότερες συνθέσεις που δεν είχαν "αξιοποιηθεί" από την δημιουργό, ανακατέψαμε όλες τις εικόνες, τις αναποδογυρίσαμε και ξεκινήσαμε να τραβάμε τυχαία μια μια εικόνα εναλλάξ και να φτιάχνουμε επι τόπου μια ιστορία.
Είναι ένα πολύ εύκολο παιχνίδι με απλά υλικά...αντί να τυπώσετε μπορείτε να διαλέξετε με το παιδί σας εικόνες απο περιοδικά ή να χρησιμοποιήσετε τις ζωγραφιές του!

Έτσι για παράδειγμα για  την παραπάνω σειρά εικόνων :
- Κάποτε ζούσε μια πριγκίπισα που είχε κρυφές δυνάμεις. Δεν τις χρησιμοποιούσε συχνά μια και στο βασίλειο που ζούσε όλα κυλούσαν όμορφα. Όλοι ήταν ευτυχισμένοι και χαρούμενοι και δεν υπήρχε αδικία.
- Στο ίδιο βασίλειο ζούσε και ένα παιδάκι που ήταν πάντα χαμογελαστό (η 2η εικόνα στην πάνω σειρά ειναι ένα παιδάκι ζωγραφισμένο απο τον Γιώργο, 3,5χρ που έχει ένα τεραστιο χαμόγελο -από το ένα μάτι ως στο άλλο! :) ). Ήταν και αυτό χαρούμενο όπως όλα τα άλλα παιδάκια μια και ζούσαν στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου, με ευωδιαστά λουλούδια, κουνιες, και πολύ χρόνο για παιχνιδι.
- Μια μέρα όμως το παιδάκι αυτό έχασε τον αγαπημένο του φίλο το χρυσοψαρο. Βλέπετε, το χρυσόψαρο δεν ηταν τυχαίο ψάρι. Το είχε σώσει το παιδάκι όταν το άκουσε να φωνάζει "Βοήθεια!" με ανθρώπινη λαλιά, όταν ένα μεγαλύτερο ψάρι πήγε να το φάει. Και από τότε έγιναν οι καλύτεροι φίλοι.  Όπου πήγαινε το παιδάκι έπαιρνε μαζί του και το χρυσόψαρο. Όμως τώρα το είχε χάσει και ήταν η πρώτη φορά που στο βασίλειο ένα παιδάκι ήταν στενοχωρημένο.
- "Ξέρω τι θα κάνω!" Είπε η βασίλισσα μόλις έμαθε τα νέα. "Θα πάρω το άλογο μου και θα ταξιδέψω σε όλον τον κόσμο για να βρω το χρυσόψαρο σου! Θέλεις να έρθεις μαζι μου?"
...... και η ιστορία συνεχίζεται.....

Είχε πολύ πλάκα....τόσο που μόλις τελείωνε μια ιστορία τις ανακατεύαμε και φτιάχναμε καινούργια.

4 σχόλια:

  1. Πολυ ωραίο παιχνίδι! Εμείς παίζουμε κάτι αντίστοιχο (κυρίως στο αυτοκίνητο) λέει κάποιος μια πρόταση και οι υπόλοιποι τη συνεχίζουν φτιάχνοντας μια ιστορία / παραμύθι! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, και εμεις το κάνουμε αυτό όταν είμαστε κάποιου και περιμένουμε!!
      Φιλια πολλα!

      Διαγραφή