Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Γνωρίζουμε τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ!


Αφού γνωρίσαμε την Ποπ αρτ, συνεχίσαμε το ταξίδι μας στον κόσμο της ζωγραφικής γνωρίζοντας τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ και τα έργα του!
Αρχικά τυπώσαμε ασπρόμαυρα τον διάσημο πίνακα του "Έναστρη νύχτα" (υπάρχει ελέυθερα στο διαδίκτυο) και τον χρωματίσαμε όπως θέλαμε χωρίς να δούμε το πρωτότυπο (ε, εντάξει εγώ έκλεψα λίγο, αλλά το ότι γνώριζα τον πίνακα με έκανε να χρησιμοποιώ εντελώς αντίθετα χρώματα!!!).

Στην συνέχεια δώσαμε η κάθε μια ό,τι όνομα ήθελε στον δικό της πίνακα. Η Χριστιάννα ονόμασε το δικό της "ο πίνακας της εξυπνάδας" γιατί λέει τα χρώματα που χρησιμοποίησε βοηθάνε το μυαλό.

Μετά είδαμε τον πρωτότυπο πίνακα και κουβεντιάσαμε για τις διαφορές ... ιδιαίτερη εντύπωση της έκανε το κυπαρίσσι που έχει σε πρώτο πλάνο ο ζωγράφος. Στην απρόμαυρη έκδοση που τυπώσαμε νόμιζε πως ειναι φλόγα!
Έπειτα δώσαμε δικό μας τίτλο στον πίνακα του Βαν Γκογκ. Καταλήξαμε στα :
1) η ωραία νύχτα
2) μπλε όνειρα
3) το ψηλό κυπαρίσσι
Τέλος μάθαμε τον αληθινό τίτλο του έργου και λίγα πράγματα για τον καλλιτέχνη όπως επίσης είδαμε και μερικά ακόμα έργα του!





Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο Γνωρίζουμε τον Βινσεντ Βαν Γκογκ από τον δημιουργό Νερούτσου Βανέσσα διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

7 σχόλια:

  1. Υπεροχη ιδεα! Θα το κανω και με τα παιδακια μου μιας που τους αρεσει τοσο η ζωγραφικη. Καλη συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχη ιδεα! Θα το κανω και με τα παιδακια μου μιας που τους αρεσει τοσο η ζωγραφικη. Καλη συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι πολύ διασκεδαστικό! Στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά εργα χωρις χρώμα για να τους δώσετε το δικό σας στυλ!! Φιλια!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε! Ειναι πραγματικά πολύ όμορφη δραστηριότητα! Στην κόρη μου αρέσει πολυ!

      Διαγραφή
  4. Πολύ έξυπνη η ιδέα σας, για να γνωρίσουν τα παιδιά μεσα από το παιχνίδι την τέχνη, παρά η απλή επίσκεψη σε μια πινακοθήκη, όπως πήγαμε πέρυσι, όπου ήταν απογοητευτική η 'ζωντανή' αναπαράσταση των συγκεκριμένων έργων...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφήνοντας τα παιδιά να ανακαλύψουν και να πειραματιστούν όχι μόνο μαθαίνουν αλλά αγαπούν και τη μάθηση!Και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα! :)

      Διαγραφή