Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ζωγραφίζουμε μπλούζες!

Στην Χριστιάννα μου αρέσει πολύ να ζωγραφίζει!! 


smile emoticon
Αποφάσισε λοιπόν να φτιάξει όμορφα δώρα με τα χεράκια της για τις φίλες της και τις ξαδέρφες της.
Ακόμα και αν ο θησαυρός σας δεν τ ακαφέρνει πολύ καλά ή είναι μικρούλι αλλά του αρέσει η ζωγραφική δώστε του ένα άσπρο μπλουζάκι σας (ή ό,τι άλλο χρώμα σας αρέσει) και αφήστε το να δημιουργήσει....το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει.
Και είμαι σίγουρη πως θα είσαστε πολύ πορήφανες που θα φοράτε ένα μπλουζάκι ζωγραφισμένο από τα χεράκια του, αλλά και το παιδί σας θα είναι πολύ χαρούμενο που θα σας βλέπει να το φοράτε.

Μικρές συμβουλές:
1) Υπάρχουν πολλά είδη χρώματα ειδικά για μπλούζες. Και σε σωληνάριο αλλά και μαρκαδόροι. Επιλέξτε όποιο σας φαίνεται πιο εύκολο για το παιδάκι σας.
2) Η μπλούζα δεν ειναι σαν το χαρτί που μένει σταθερό. Μετακινείται. Για αυτό καλό θα είναι με κάποιο τρόπο να την κρατήσετε σταθερή και στις 4 μεριές. Εμείς χρησιμοποιούμε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ στο μέγεθος της μπλούζας το οποίο το βάζουμε μέσα από την μπλούζα (έτσι είναι στην παραπάνω φώτο). Αν δεν έχετε κάτι τέτοιο μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε ένα δίσκο κοπής, ή ένα μεγάλο μπλοκ και να "πιάσετε" την μπλούζα στις άκρες με μανταλάκια.
3) Αν δεν κάνετε το προηγούμενο βήμα υπάρχει περίπτωση καθώς ζωγραφίζετε το χρώμα να περάσει και να βάψει και την πίσω μεριά. Για αυτό εμείς βάζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο μέσα στην μπλούζα για να διαχωρίζεται το πίσω από το μπροστά.
4) Τα χρώματα που είναι για μπλούζες δεν ξεβάφουν όσες φορές και αν τις πλύνετε (σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνουν τα χρώματα) Αν η  μπλούζα όμως είναι καινούργια το χρώμα δεν "πιάνει". Για μόνιμα αποτελέσματα λοιπόν καλό είναι να πλύνετε πρώτα την μπλούζα και να την σιδερώσετε.
5) Τέλος τις μπλούζες που τις έχετε ζωγραφίσει τις σιδερώνετε από την ανάποδη! (όπως μου τόνισε η μαμά μου....Σε ευχαριστώ μανούλα!!!) 

Σας φιλώ γλυκά!



3 σχόλια:

  1. Αγαπημένη δραστηριότητα μας! Και έχοντας βρει μαρκαδόρους που με το πλύσιμο φεύγουν εντελώς, ζωγραφίζουμε ξανά και ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, ναι ...ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί οι μαρκαδόροι....χαχχαχαχαχχα!!!!

      Διαγραφή
    2. Υπάρχουν Μαρκαδοροι που είναι για να ζωγραφιζετε σε ρούχα θα τους βρείτε σε κατάστηματα που πουλάνε είδη ζωγραφικής ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ

      Διαγραφή