Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Η κάμπια που έγινε ......project!

Ειναι απόγευμα και έχω γυρίσει κουρασμένη απο τη δουλειά.
Η αγκαλια των μικρών θησαυρών πάντα μου δίνει δύναμη και με αναζωογονεί! Μετά λοιπόν απο τις αγκαλιές και τα φιλιά βγήκαμε στον μικρό μας κήπο για να το φροντίσουμε. Κοιτώντας τον δυόσμο αμέσως αντιλαμβανόμαστε οτι έχουμε δεχτεί εισβολή από κάποιο έντομο που τον βρήκε πολύ νόστιμο και μας τον έφαγε όλο!
Έτσι λοιπόν με την Χριστιάννα μου κάτσαμε και ψάξαμε το φυτό (σε ό,τι είχε απομείνει) και βρήκαμε τον ένοχο. Μια κάμπια!!
Ήμουν έτοιμη να την εξοντώσω όταν η Χριστιάννα άρχισε να με κάνει να νιώθω σαν τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη (το λιγότερο). Έπρεπε λοιπόν να βρω ένα τρόπο να απαλλαγώ απο την κάμπια αλλά και να μην γίνω δολοφόνα...και μάλιστα γρήγορα!
Τι πιο απλό από το να κάνουμε project την κάμπια!...(από να την κάνω λιωμα χίλιες φορες να γίνει project! )
Ετσι λοιπόν πήραμε ένα βαζάκι γυάλινο, βάλαμε μέσα κλαδάκια σε διάφορους σχηματισμούς ώστε να θυμίζει φυτό και ρίξαμε μέσα μερικά φρέσκα φυλλαράκια! Κλείσαμε το άνοιγμα με ένα τούλι που σφραγύσαμε με ένα λάστιχο!!! Και έτοιμο το project!
Η Χριστιάννα κατενθουσιάστηκε!!!! Συνέχεια την πρόσεχε, την τάιζε, την παρατηρούσε....
μέχρι που ένα πρωινό (μετά απο 7-8 μέρες) ακούω "Μαμα, χάθηκε η κάμπια μας!!!"
Πώς να χάθηκε ? Aφού είχαμε κλείσει το άνοιγμα.....
ψάχναμε ...
ψάχναμε αλλά δεν την βρίσκαμε...ώσπου την είδα.....τυλιγμένη στο κουκούλι της, περιμένει την κατάλληλη στιγμή να μεταμορφωθεί και να κάνει την εμφάνιση της ως πεταλούδα!!!



"Χρυσαλίδα!!!" φώναξε η Χριστιάννα.

Περιττό να σας πω την χαρά όλων μας!!!!
Είχαμε διαβάσει για την ζωη της καμπιας στο υπεροχο βιβλιο "Εξαφανίστηκε, εξαφαντίστηκε η κάμπια" που μας ειχαν κανει δωρο πριν 2-3 χρόνια. 

Ενα βιβλιο που μας μιλαει για τον κυκλο που κανει η καμπια στην ζωη της....απο την γέννηση της μεχρι την μεταμορφωση της.
2 βδομάδες μετά περίπου, βλέπαμε ταινία με το σύζυγό μου και παρατηρώ με την άκρη του ματιού μου μια περίεργη κίνηση. Κοιτώντας καλύτερα αντιλαμβάνομαι πως ειναι η κάμπια μας που δεν είναι πια κάμπια!!!!!!
Nαι!!!!!

 Η κάμπια μας μεταμορφώθηκε σε πεταλούδα!!!

Η ώρα ηταν περασμένη, και η Χριστιάννα κοιμόταν. Ο άντρας μου επέμενε πως έπρεπε να την ελευθερώσουμε και να μην την αφήναμε μέσα στο βάζο ως το πρωί που θα ξύπναγε η Χριστιαννα. Όμως θα στενοχωριόταν πολύ το κοριτσάκι μου. Το περίμενε τόσο.
Ετσι πήγα στο κρεβάτακι της, την χάιδεψα και της ψυθιρισα απαλά οτι η κάμπια μας έγινε πεταλούδα.
Πετάχτηκε αμέσως και ήρθε να την δει. Η χαρά της ήταν μεγάλη !!!
Πήγαμε στο μπαλκόνι και την ελευθερώσαμε!

Η πεταλούδα μας, για λίγο φάνηκε δυστακτική και δεν ήθελε να φύγει. Μετά πέταξε και έκατσε στα κάγκελα. Ξαναπέταξε και έκατσε στον τοίχο. Σαν να μην ηθελε να μας αποχωριστεί. Σαν να ήθελε να μας ευχαριστήσει με τον τρόπο της.
Μετά από λίγο το πήρε απόφαση και έφυγε μακρυά.
Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή.
Αν είχα εξοντώσει εκείνη την κάμπια δεν θα ζούσαμε αυτές τις μοναδικές στιγμές. Μάθαμε τόσα πολλά. Νιώσαμε ακόμα περισσότερα.
Καλό ταξίδι πεταλούδα!



Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο Η κάμπια που έγινε ....project! από τον δημιουργό Νερούτσου Βανέσσα διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

4 σχόλια:

  1. Ω, τι όμορφη εμπερία. Πόσο καλά κάνατε και την κρατήσατε τελικά την κάμπια. Καλώς σε βρήκα!

    https://mummyslittleman.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις την μεταμόρφωση μπροστά στα μάτια σου!!!
    Εννοείται πως από τότε κάθε φορά που βρίσκουμε μία κάμπια την βάζουμε σε βαζάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω τι εκπληκτικό θα κοιτάξω του χρόνου να προσπαθήσω και εγώ να το δοκιμάσω με την κόρη μου. Αξιοθαύμαστη διαδικασία! Μπράβο μανούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέτος ειναι πιο μαγική η διαδικασία....η κάμπια μας επέλεξε να φτιάξει κουκούλι πάνω στο βάζο και όχι κρυμένη κάτω απο κάποιο φύλλο οπότε βλέπουμε όλες τις φάσεις του!

      Διαγραφή