Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Δραστηριότητες για εξάσκηση αγγλικών (Α & Β junior)

Αρκετό καιρό πριν, ψάχνοντας να βρω όμορφα και διαφορετικά παραμύθια για τα παιδιά μου έπεσα πάνω στην Winnie την μάγισσα.
Στο youTube είχε ένα video στα αγγλικά με την πρώτη περιπέτεια της μαγισσούλας αυτής η οποία ζει σε ενα μαύρο σπίτι, με μαύρους τοίχους, μαύρα χαλιά, μαύρους καναπέδες, μαύρο κρεβάτι,...κλπ....όλα μαύρα....ακόμα και ο γάτος της είναι μαύρος....με αποτέλεσμα όλο να σκοντάφτει πάνω του....αποφασίζει λοιπόν να αλλάξει χρώμα στον γάτο....και τότε αρχίζουν τα δύσκολα....


Είναι μια διασκεδαστική ιστορία και παρατήρησα ότι εχει απλές λέξεις και μικρές  επαναλαμβανόμενες φράσεις. Σκέφτηκα ότι αυτό είναι μια πολύ καλή ευκαίρια να το δείξω την Χριστιάννα μου για να εξασκήσει τα αγγλικά της (επίπεδο Α & Β Junior).
H Χριστιάννα μου ξετρελάθηκε και μάλιστα της άρεσε που μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα αγγλικά στην πράξη!!!! Δεν την δυσκόλεψε τόσο να το παρακολουθήσει.

Με αφορμή αυτο άρχισα να ψάχνω αγγλικά βιβλία παρόμοιου στυλ. Όμως είναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις καλό βιβλίο και ειδικά ξενόγλωσσο μεσα απο το διαδίκτυο.
Ποιος άλλος θα μπορούσε να με βοηθησει καλύτερα από την υπέροχη νηπιαγωγό και δασκάλα αγγλικών Αγάπη Λιαπάκη από το Play 'n Learn? Έτσι ζήτησα την βοήθεια της αγαπημένης μου φίλης η οποία πάντα πρόθυμη να βοηθήσει μας προτείνει:

-The Little Red Hen- The Three Billy Goats Gruff 
- The very busy spider , Eric Carle 
- Polar bear, Polar Bear, What do you hear? , B. Martin Jr, Eric Carle
- From head to toe, Eric Carle
- The Gruffalo, Julia Donaldson
- Suzan laughs , Jeanne Willis & Tony Ross

singing books
- The wheels on the bus go round and round, Annie Kubler
-Eency weency spider, Margaret Wang
- Five little monkeys jumping on the bed, Eileen Christelow
-Old Macdonald had a farm, Pam Adams



Καλή διασκέδαση!


To Play & Learn - Μαθαίνω Αγγλικά Παίζοντας είναι Κέντρο Ξένων Γλωσσών με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα της Αγγλικής Γλώσσας για παιδιά ηλικίας 2-9 χρόνων. Βασικό μας πιστεύω είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν καθώς παίζουν με άλλα συνομήλικα παιδιά σε ένα περιβάλλον με κατάλληλες αναπτυξιακές πρακτικές. Το παιχνίδι είναι οργανωμένο και ελεύθερο και βασίζεται στις αρχές της βιωματκής μάθησης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου